Citu: Parteneriat public-privat privind constructia sau modernizarea spitalelor

01/02/2021

Citu: Parteneriat public-privat privind constructia sau modernizarea spitalelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/citu-parteneriat-public-privat-privind-constructia-sau-modernizarea-spitalelor/

Premierul Florin Citu spune ca Guvernul va trebui sa gaseasca, pe termen scurt, o modalitate pentru proiecte in parteneriat public-privat privind constructia sau modernizarea spitalelor. El a precizat ca acestea nu se pot realiza “peste noapte” din fonduri europene.

“Nu poti sa modernizezi peste noapte cu bani europeni, e mai complicat. Eu va spun ca sunt acele spitale regionale care se fac cu bani europeni, dureaza. Pe fonduri europene dureaza. Va trebui sa gasim o strategie, o modalitate de a construi rapid sau de a moderniza rapid cu bani jumatate de la buget, jumatate, poate, din privat. Sa revenim la parteneriat public-privat, pentru ca lucrurile merg mult mai rapid in acea formula, daca se poate. Trebuie sa ne uitam si la aceasta varianta pe termen scurt”, a declarat Florin Citu, citat de Agerpres.

Totocdata, el a adaugat ca, pe termen mediu, se folosesc fonduri europene, asa cum s-a procedat si anul trecut.

“Pe termen mediu, e adevarat, folosim fonduri europene si am facut si anul trecut. Revin la buget, pentru ca aceasta este discutia in aceasta perioada. Anul trecut, investitii record de la buget in economie, mai mult, a fost aproape 46% din finantare, a venit din fonduri europene, anul acesta crestem investitiile in buget. Deci, este al doilea an, o sa fie investitii record si crestem iarasi procentul pentru fonduri europene”, a mai precizat prim-ministrul potrivit sursei citate.

Etichete: modernizare spitale, constructie spitale romania, florin citu

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Un medic propune introducerea unui program national de promovare a donarii de sange

Compania Novavax spune ca vaccinul sau anti-Covid are o eficienta de peste 90% impotriva noilor tulpini

Posturile de directori DSP vor fi scoase la concurs in lunile urmatoare

Situatiile in care EMA nu recomanda administrarea vaccinului anti-Covid-19 AstraZeneca

Platforma de second opinion, pentru pacienti si medici, in cazul bolilor interstitiale pulmonare