Ministrul Sanatatii vrea sa demareze o campanie de vaccinare impotriva rujeolei door to door

14/05/2018

Ministrul Sanatatii vrea sa demareze o campanie de vaccinare impotriva rujeolei door to door

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-vrea-sa-demareze-o-campanie-de-vaccinare-impotriva-rujeolei-door-to-door/


Potrivit ultimei informari a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri este 12.991 si 52 de decese.

Potrivit sursei citate, in ultima saptamana au fost raportate inca 192 de cazuri nou confirmate in 14 judete si municipiul Bucuresti, iar cele mai multe, respective 53, au fost inregistrate in judeele Bacau si Buzau.
Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea,a declarat ca, cel mai probabil, de 1 Iunie, Ziua Copilului, va demara o campanie de vaccinare door to door impotriva rujeolei.

Continut educational:

“Proiectul meu de suflet din acest moment este demararea unei campanii de vaccinare door to door in zonele unde imunizarea este la un nivel scazut si unde avem focare de rujeola. Am facut un atelier de lucru la Slanic Moldova, impreuna cu UNICEF si am stabilit niste reguli pe care le voi pune intr-un ordin de ministru, pana apare legea vaccinarii, pentru ca avem deja 52 de morti in urma imbolnavirii de rujeola. Iar saptamana trecuta am inregistrat 192 de cazuri noi. Deci nu mai putem astepta. Asadar am luat aceasta decizie, va urma un ordin de ministru si, probabil, vom lansa campania la inceputul lunii iunie”, a spus Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Antonoaie Alina says:

    În județul Bacău nu există ROR pentru copii catagrafiati deci ce campanie ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: