Ministrul Sanatatii: Verificarile la furnizorii de servicii medicale se fac in urma unor suspiciuni

28/11/2018

Ministrul Sanatatii: Verificarile la furnizorii de servicii medicale se fac in urma unor suspiciuni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-verificarile-la-furnizorii-de-servicii-medicale-se-fac-in-urma-unor-suspiciuni/

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca s-a decis derularea de controale la furnizorii privati de servicii medicale in urma unei discutii cu reprezentantii Ministerului de Finante si ai Casei de Asigurari si pe baza unor suspiciuni rezonabile legate de decontari duble.

“Am avut discutii cu ministrul de Finante si cu oficiali ai CNAS pe baza unor suspiciuni rezonabile. In urma discutiilor pe care le-am avut cu cei de la Antifrauda, cu cei de la ANAF, am ajuns la concluzia ca trebuie sa demaram niste actiuni de control comune, actiuni care au demarat in urma cu aproximativ o luna, deci nu a fost o noutate. Noi incercam sa facem lumina. Daca vom avea dreptate, avem o problema si atunci va trebui sa ne indreptam asupra celor vinovati, dar daca nu, lucrurile pot sa mearga in continuare. Este vorba de societatile private care furnizeaza servicii medicale pe baza de abonament. Exista suspiciunea ca se deconteaza si din bugetul Casei de Asigurari de Sanatate. Masurile – recuperarea banilor in primul rand, pentru ca pe noi asta ne intereseaza, si apoi vom vedeam mai departe masurile legale, daca lucrurile stau asa cum exista temeri ca ar sta”, a afirmat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Pintea a subliniat ca vor fi continuate controalele la furnizorii de servicii medicale atat din sistemul privat, cat si din cel public privind consultatiile fictive care sunt decontate.

Continut educational:

“Vom continua cu toti furnizorii privati care ofera servicii pe baza de abonamente. Acum discutam doar despre abonamente, apoi discutam si despre prestarea serviciului medical, pentru ca de asemenea exista suspiciuni si aici – nu numai in sistemul privat, si in sistemul public – ca se inregistreaza consultatii fictive. De exemplu, servicii medicale fictive spre a fi decontate, pentru a se putea deconta analize medicale sau medicamente pe ele”, a precizat Sorina Pintea conform sursei citate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Seful Executivului regreta ca Romania nu produce un vaccin anti-Covid

SANITAS solicita contracte pe perioada nedeterminata pentru personalul angajat pe perioada starii de alerta

Valeriu: Gheorghita: 7 milioane de vaccinati pana la 1 august, un obiectiv realist

Florin Citu: Diferentele de raportare privind decesele Covid-19 au existat in toate tarile Uniunii Europene

Prefectul Capitalei: Tinta este sa ajungem la 20.000 de vaccinari pe zi