Stiri medicale

Ministrul Sanatatii: “Romanii vor avea acces la medicamente de ultima generatie”

Data ultimei actualizari: 11/11/2014

pastile-somnifere-alzheimerMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a afirmat ca romanii vor avea de anul viitor acces la toate medicamentele de ultima generatie.  

“Accesul la medicamente de ultima generatie va fi in timp real, adica in momentul in care un medicament nou intra pe piata isi depune dosarul in Romania si isi ia toate aprobarile de punere pe piata, face cerere si va fi compensat, in masura in care indeplineste criteriile”, a declarat Nicolae Banicioiu.

Astfel, listele de medicamente compensate si gratuite  ar trebui sa se actualizele ori de cate ori vor aparea noutati terapeutice.

“In 2015, va fi un alt mecanism, va fi actualizata aproape continuu lista medicamentelor compensate si gratuite. Aproape se schimba filosofia, aceea prin care toata lumea trebuia sa astepte ani si ani de zile pana cand avea acces la un medicament nou care atunci cand intra in Romania nu mai era nou”, a mai spus ministrul Sanatatii, citat de Agerpres.

In ultimele sapte luni lista medicamentelor compensate si gratuite a fost modificata de doua ori.

In data de 10 noiembrie 2014, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a solicitat Ministerului Sanatatii si Guvernului Romaniei sa continue procesul de actualizare a listei medicamentelor compensate si gratuite pentru toti pacientii romani care au nevoie de medicamente de ultima generatie.
 

Autor: Adriana Pavel

Adriana Pavel Adriana Pavel are o experienta de 13 ani in televiziune, radio, presa scrisa, comunicare si online content. A petrecut cel mai mult timp in redactiile de stiri ca reporter-redactor, a coordonat echipe de teren, iar scrisul este pasiunea sa.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.