ARPIM: Lista medicamentelor compensate si gratuite trebuie sa se actualizeze pentru toti pacientii romani

10/11/2014

ARPIM: Lista medicamentelor compensate si gratuite trebuie sa se actualizeze pentru toti pacientii romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/arpim-lista-medicamentelor-compensate-si-gratuite-trebuie-sa-se-actualizeze-pentru-toti-pacientii-romani/

pastileIn data de 10 noiembrie 2014, Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) a solicitat Ministerului Sanatatii si Guvernului Romaniei sa continue procesul de actualizare a listei medicamentelor compensate si gratuite pentru toti pacientii romani care au nevoie de medicamente de ultima generatie. Actualizarea integrala este necesara pentru ca in continuare bolnavii de cancer, cei cu afectiuni cardiace, hepatita C si multi altii nu vor avea inca acces la terapii noi, se arata intr-o declaratie de presa a reprezentantilor ARPIM.

“Anul 2014 reprezinta un pas important pentru oamenii bolnavi ai acestei tari, deoarece dupa mai bine de 6 ani incep sa aiba acces la medicamente de ultima generatie, pentru unele dintre cele mai importante terapii. Anul acesta, lista de medicamente compensate si gratuite a fost actualizata de 2 ori, cu 40 de medicamente noi. Este important insa ca aceste medicamente odata introduse pe lista, sa ajunga fara intarziere la pacienti. Introducerea terapiilor noi este un semn bun pentru pacientii acestei tari, mai ales ca studiile arata ca speranta de viata a oamenilor este direct corelata cu accesul acestora la tratamente de ultima generatie. In perioada 2000 – 2009, speranta de viata a crescut cu 1,74 ani. 73% din aceasta crestere se datoreaza medicamentelor inovatoare. Este un indicator relevant pentru toti cei preocupati in mod real de sanatatea oamenilor acestei tari. De aceea, mesajul nostru pentru cei responsabili de accesul nostru la sanatate este acela de a continua procesul de actualizare a listei de medicamente compensate si gratuite, cu celelalte 120 de medicamente care sunt depuse spre evaluare si care pot schimba viata pacientilor in bine”, afirma Calin Galaseanu – Presedinte Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

ARPIM isi arata in continuare deschiderea pentru dialog cu autoritatile romane si ofera expertiza sa construita in ani de experienta pe plan international, astfel incat procesul pentru deschiderea listei de medicamente compensate sa poata fi finalizat conform standardelor europene si in cel mai scurt timp posibil.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: