Ministrul Sanatatii: Restrictiile vor fi ridicate treptat

07/05/2021
Ministrul Sanatatii: Restrictiile vor fi ridicate treptat

Ministrul Sanatatii: Restrictiile vor fi ridicate treptat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-restrictiile-vor-fi-ridicate-treptat/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, spune ca revenirea la normalitate se va face treptat, iar restrictiile vor fi ridicate pe masura ce evolutia pandemiei si rata de vaccinare vor permite acest lucru.

“Tot timpul trebuie sa vedem lucrurile asa cum sunt. Aceasta revenire la normal este de fapt un inceput de a reveni la viata de dinaintea pandemiei. Nu se va putea face dintr-odata, ci va trebui facuta in paralel cu vaccinarea si cu continuarea masurilor de preventie. Restrictiile vor fi ridicate treptat, pe masura ce evolutia pandemiei si rata de vaccinare ne vor permite sa facem acest lucru”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Ministrul a explicat ca deschiderea zonelor ”albe” in spitale (pentru pacientii non-COVID) este posibila, in luna martie fiind publicat Ordinul privitor la impartirea fluxurilor in spitalele COVID care au devenit mixte.

“A fost un prim pas (publicarea Ordinului – n.r.), care a reprezentat pregatirea tocmai pentru aceasta flexibilitate a spitalelor, care acum au posibilitatea de a-si adapta intr-un termen foarte scurt numarul de paturi la nevoi. Atunci cand nevoia de paturi ATI pentru pacientii COVID scade, spitalele au posibilitatea, printr-o adresa la DSP, sa reduca numarul de paturi ATI si paturi destinate pacientilor COVID si sa creasca accesul pacientilor cu afectiuni non-COVID”, a explicat demnitarul.

Potrivit sursei citate, ea a mai adaugat ca Ordinul referitor la testarea COVID in farmacii va veni sa clarifice nevoia de circuite in aceste locuri, iar farmaciile care vor testa vor fi cele care vor putea asigura un spatiu corespunzator testarii, pentru a nu exista riscul transmiterii infectiei. Testele sunt puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii prin DSP-uri.

Etichete: restrictii pandemie, spitale pentru pacienti non-covid, testare covid in farmacii, ioana mihaila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: