Mihaila: In spatiile deschise, neaglomerate, termenul de 1 august pentru renuntarea la masca este fezabil

06/05/2021

Mihaila: In spatiile deschise, neaglomerate, termenul de 1 august pentru renuntarea la masca este fezabil

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mihaila-in-spatiile-deschise-neaglomerate-termenul-de-1-august-pentru-renuntarea-la-masca-este-fezabil/

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, considera ca renuntarea la purtarea mastii de protectie este fezabila de la 1 august, dar in spatii deschise si neaglomerate.

“Depinde unde renuntam la masca. Incurajez si eu renuntarea la masca in anumite conditii, in afara spatiilor inchise, in locurile care nu sunt aglomerate si pentru aceste zone termenul de 1 august cred ca este unul fezabil”, a declarat Mihaila la TVR1, citata si de Agerpres.

Potrivit surselor citate, ea a adaugat ca a discutat cu premierul Florin Citu ca persoanelor care sunt vaccinate sa inceapa sa le fie permisa mai multa libertate si sa revina cat mai repede la viata de dinainte de pandemie.

“Am avut o discutie pe aceasta tema cu premierul Citu si am convenit ca pe masura ce inaintam cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate sa incepem sa le permitem mai multa libertate si sa revina cat mai repede la viata de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai aceasta permisiune pentru cei care lucreaza in birouri, daca sunt toti vaccinati dintr-un anumit spatiu inchis, sa poata sa nu poarte masca. Evident ca inainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui sa verificam cu Institutul National de Sanatate Publica si cu specialistii pe care ii avem in sanatate publica, dar (…) pare o idee fezabila”, a mai precizat Mihaila.

Etichete: renuntarea la masca, ioana mihaila

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: