Ministrul Sanatatii: Avem premisele pentru a trece la vaccinarea copiilor, de indata ce avem aprobari

01/04/2021

Ministrul Sanatatii: Avem premisele pentru a trece la vaccinarea copiilor, de indata ce avem aprobari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-avem-premisele-pentru-a-trece-la-vaccinarea-copiilor-de-indata-ce-avem-aprobari/

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca sunt create premisele pentru imunizarea anti-COVID a copiilor cu varste intre 12 si 15 ani. Declaratia vine dupa anuntul companiei Pfizer potrivit caruia vaccinul sau, dezvoltat impreuna cu BioNtech, este 100% sigur pentru a fi administrat copiilor din aceasta grupa de varsta.

Demnitarul a precizat ca acest lucru se va putea intampla dupa ce Agentia Europeana a Medicamentului si Agentia Nationala a Medicamentului vor da aprobari in acest sens.

“Avem premisele pentru a trece la vaccinarea copiilor, de indata ce vom avea aprobarea EMA si apoi aprobarea ANMDMR, adica a Agentiei Nationale a Medicamentului. Detalii despre acest lucru veti auzi cu siguranta de la premier, respectiv de la CNCAV”, a declarat Ministrul Sanatatii.

Potrivit declaratiilor oficiale, reprezentantii companiei Pfizer intentioneaza sa prezinte noile date autoritatilor de reglementare cat mai curand, astfel incat imunizarea acestei grupe de varsta sa poata incepe inainte de anul scolar viitor.

Etichete: vaccinarea copiilor impotriva covid-19, vaccin pfizer copii, eficienta vaccin pentru copii

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: