Studiu: Vaccinul anti-Covid Pfizer & BioNTech este sigur si eficient pentru copiii cu varste intre 12 si 15 ani

31/03/2021

Studiu: Vaccinul anti-Covid Pfizer & BioNTech este sigur si eficient pentru copiii cu varste intre 12 si 15 ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studiu-vaccinul-anti-covid-pfizer-biontech-este-sigur-si-eficient-pentru-copiii-cu-varste-intre-12-si-15-ani/

Vaccinul dezvoltat de companiile Pfizer si BioNTech este sigur si eficient pentru copiii cu varste intre 12 si 15 ani si produce un raspuns imun robust, arata un studiu citat de Reuters.

Astfel, Pfizer intentioneaza sa prezinte noile date autoritatilor de reglementare cat mai curand, astfel incat imunizarea acestei grupe de varsta sa poata incepe inainte de anul scolar viitor, potrivit declaratiilor facute de Albert Bourla, directorul executiv al companiei.

Vaccinul este deja autorizat pentru persoanele cu varste peste 16 ani, iar noul studiu arata ca serul este eficient si in cazul adolescentilor cu varste intre 12 si 15 ani.

La studiu au participat 2.260 de adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani. S-au inregistrat 18 cazuri de Covid-19 in grupul placebo, insa nu s-au confirmat infectii in grupul care a primit vaccinul, potrivit datelor oficiale.

De asemenea, studiul a mai concluzionat ca vaccinul a fost bine tolerat, cu efecte secundare identicele cu cele observate in grupul persoanelor cu varste intre 16 si 25 de ani.

Compania nu a facut publice care sunt efectele adverse obserevate, insa cele studiate anterior, in grupul pentru adulti, au fost in general usoare pana la moderate.

Etichete: vaccin anti-covid pfizer biontech, vaccin anti-covid copii, vaccin anti-covid adolescenti

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: