Ministrul Sanatatii a depus amendamente pentru ajustarea salariilor pentru anumite categorii de personal din Sanatate

22/02/2018

Ministrul Sanatatii a depus amendamente pentru ajustarea salariilor pentru anumite categorii de personal din Sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministrul-sanatatii-a-depus-amendamente-pentru-ajustarea-salariilor-pentru-anumite-categorii-de-personal-din-sanatate/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, spune ca situatia salariilor mai multor categorii profesionale se va echilibra, preciand ca a depus la Camera Deputatilor cateva amendamente care “ar ajusta sau regulariza cat de cat lucrurile”.

Este vorba de Ordonanta de urgenta nr. 91 din 6 decembrie 2017 pentru modificarea si completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

“Vizavi de Legea salarizarii, noi am depus la Camera Deputatilor cateva amendamente care credem noi ca ar ajusta sau ar regulariza cat de cat lucrurile. De asemenea, regulamentul sporurilor cu primele opt anexe este postat deja pe site-ul ministerului, mai avem o anexa asupra careia trebuie sa mai discutam si merg acum sa ma intalnesc cu cei de la Sanitas. Eu zic ca lucrurile se vor echilibra si nu numai biologii, chimistii, farmacistii, este vorba si de alte categorii profesionale pe care noi vrem sa le echilibram. Si chiar medicii. De exemplu, seful de sectie avea un salariu mai mic in lege decat al unui medic primar si atunci si aceste lucruri le-am reglat”, a precizat Sorina  Pintea, potrivit Agerpres.

Reamintim ca si biologii si chimistii au depus un memorii prin care cer o modificare a legii salarizarii.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Marinela Vintila says:

    Oare nu știți ca exista medici de familie,a căror venituri au rămas la fel de mici încât nu putem asigura buna funcționare a cabinetelor?Va rog sa studiați situația lor și sa ne dați un răspuns.Multumesc.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: