Ministerul Sanatatii: 31,71% grad de pozitivare a testelor Covid

25/01/2022
Ministerul Sanatatii: 31,71% grad de pozitivare a testelor Covid

Ministerul Sanatatii: 31,71% grad de pozitivare a testelor Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ministerul-sanatatii-3171-grad-de-pozitivare-a-testelor-covid-19/

Ministerul Sanatatii a informat, marti, ca gradul de pozitivare a testelor COVID-19 efectuate este de 31,71%.

“Intr-un interval de 24 de ore, pe teritoriul Romaniei, au fost inregistrate 19.685 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 62.063 teste RT-PCR si antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 31,71%”, transmiste ministerul intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii solicita persoanelor care au simptome ce pot indica prezenta virusului SARS-CoV-2 (febra, tuse, oboseala, dureri de cap, pierderea gustului si a mirosului etc.) sa apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numarul unic de urgenta 112 pentru a solicita testarea.

De asemenea, persoanele care manifesta simptome si sunt in Bucuresti sau in judetul Ilfov se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport in comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19.

Persoanele ale caror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultatie si tratamentul necesar.

“Atentie: in situatia in care aveti forme severe si simptomele se manifesta agresiv, apelati numarul unic de urgenta 112”, avertizeaza MS.

Citeste si: Testarea RT-PCR la domiciliu sau in centrele de recoltare

Etichete: teste covid, teste RT-PCR, teste pozitive covid

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: