Testarea RT-PCR la domiciliu sau in centrele de recoltare

25/01/2022
Testarea RT-PCR la domiciliu sau in centrele de recoltare

Testarea RT-PCR la domiciliu sau in centrele de recoltare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/testare-rt-pcr-la-domiciliu-sau-in-centrele-de-recoltare/

Persoanele care prezinta simptomatologie specifica infectiei cu virusul SARS-CoV-2, conform Metodologie INSP din data de 20.01.2022, cu indicatie de testare RT-PCR, vor solicita testarea catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti prin numarul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/, anunta Ministerul Sanatatii.

Persoane nedeplasabile, sau care nu au posibilitatea de a se deplasa catre un centru de testare, vor mentiona acest lucru in formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introdusi in lista de asteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.

Potrivit sursei citate, pentru persoanele care se pot deplasa catre un centru de recoltare, fara a utiliza mijloacele de transport in comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testarii intr-un punct de recoltare organizat intr-o unitate sanitara, prezentandu-i le pe cele din imediata vecinatate dar si posibilitatea de accesa harta acestor puncte de recoltare, publicata pe site-ul MS si DSP Bucuresti. De asemenea, DSP va emite prin email si/sau sms care contine numarul de inregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului si CNP-ul partial anonimizat, pe care pacientul il va prezenta la centrul de testare.

“Persoanele care se vor prezenta in punctele de recoltare, vor prezenta dovada inregistrarii de testare la DSP Bucuresti. Persoana va prezenta email-ul /sms-ul primit de la DSP Bucuresti. Fara aceasta dovada, recoltarea probelor pentru RT-PCR, NU SE VA EFECTUA!

Personalul din punctul de recoltare are obligatia sa valideze datele pasaportare cu numarul de inregistrare al cererii de testare, primit prin email /sms, de la DSP Bucuresti. In cazul in care, datele nu corespund, recoltarea nu se va efectua.”, se precizeaza intr-un comunicat al MS.

Dupa recoltare, persoana testata va astepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care il va primi prin email / sms din aplicatia CORONAFORMS.

“In cazul in care, rezultatul testului este POZITIV, contactati medicul de familie si urmati indicatiile acestuia!”, mai transmite Ministerul Sanatatii.

 

Etichete: testare RT-PCR, testare RT-PCR la domiciliu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: