Milioane de bolnavi de cancer mor din cauza ca nu au acces la tratament

29/09/2015

Milioane de bolnavi de cancer mor din cauza ca nu au acces la tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/milioane-de-bolnavi-de-cancer-mor-din-cauza-ca-nu-au-acces-la-tratament/

CANCER-PACIENTLa nivel mondial, milioane de oameni bolnavi de cancer mor pentru ca nu au acces la interventii medicale sau la radioterapie.

Asa arata cele mai recente date publicate in revista britanica The Lancet Oncology, informatii preluate si de Agentia France-Presse.

Analiza, prezentata in cadrul unui congres european al cancerului, dezvaluie faptul ca peste trei sferturi din pacientii afectati de o forma de cancer nu beneficiaza de o interventie chirurgicala sigura si atat de necesara.

“Noile noastre estimari sugereaza ca doar mai putin de un pacient din 20 din tarile slab dezvoltate si circa unul din cinci din tarile mediu dezvoltate au acces la un act chirurgical de baza”, a declarat prof. Richard Sullivan de la King’s College din Londra, conform AFP.

De asemenea, o alta comisie infiintata pentru a studia accesul bolnavilor de cancer la radioterapie, apreciaza ca doar 40-60% dintre cei 12 milioane de bolnavi au putut beneficia de acest tratament esential in unele forme de cancer, ca cel de san, prostata si pulmonar.

La nivel mondial, anual apar circa 15 milioane de noi cazuri de cancer, iar specialistii cred ca aceasta cifra ar putea creste treptat pana la 22 de milioane in 2030. 

Dintre toate aceste cazuri, 80% ar necesita o interventie chirurgicala si aproape 60% un tratament prin radioterapie.

Bolnavii de cancer din tarile slab dezvoltate beneficiaza in numar foarte mic de tratamentul cu radioterapie, respectiv 10%.

Unele date mai arata ca aceasta cifra este chiar mai mare in Africa, unde multe tari nu dispun de niciun aparat de acest fel.

Citeste si Descoperire revolutionara: Metoda care stopeaza cancerul

Citeste si Studiu: Veninul viespiilor braziliene distruge tumorile canceroase

Citeste si Cati bolnavi de cancer sunt in Romania?

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: