Mentinerea valorii punctului serviciilor medicale pana la 30 iunie, un conflict amanat (APMA)

19/01/2024
Mentinerea valorii punctului serviciilor medicale pana la 30 iunie, un conflict amanat (APMA)

Mentinerea valorii punctului serviciilor medicale pana la 30 iunie, un conflict amanat (APMA)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/mentinerea-valorii-punctului-serviciilor-medicale-pana-la-30-iunie-un-conflict-amanat/

Mentinerea neschimbata a valorii punctelor serviciilor medicale acordate de medicii de familie si din ambulatoriu pana la 30 iunie reprezinta ‘un conflict inghetat sau amanat’, potrivit presedintelui Asociatiei Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), Cosmin Alexandrescu.

“Domnul profesor (presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Daniel Coriu – n.r.) a fost putin optimist. Eu vad situatia de astazi ca un conflict inghetat sau amanat. Situatia de astazi s-a mutat pentru 1 iulie. Tot ce avem garantat, in acest moment, este pentru primul semestru al anului. De la 1 iulie, nu stim ce va fi. Trebuie sa multumesc guvernantilor ca au reusit un lucru care era aproape imposibil sa-i uneasca pe medici. De data aceasta, toate categoriile corpului medical am fost umar la umar. (…) Se mentine, in momentul de fata, valoarea punctului pentru sase luni. Noi am solicitat, in esenta, cresterea valorii punctului pentru ambulatoriu”, a declarat Alexandrescu, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, medicii trebuie sa aiba un venit predictibil pentru a-si dota cabinetele cu aparatura.

“Sa nu uitam ca in specialitatile medicale se lucreaza cu mult aparatura. Un ecograf cu 13.000 euro, un endoscop, cu toata linia, 100.000 euro. Acesti bani nu-i are niciun medic in buzunar. Pentru ca sa isi poata achizitiona aparatura, trebuie sa faca credite la banca si (…) sa aiba o anumita predictibilitate a veniturilor. (…) Sunt multe lucruri care sunt de corectat. Din partea CNAS am vazut o oarecare deschidere. Sper sa se mentina. Sper ca impreuna, asa cum am convenit, de saptamana viitoare, sa inceapa activitatea grupurilor de lucru care sa duca la un nou contract-cadru si la noi norme care sa corecteze anumite deficiente care exista in acest moment”, a adaugat Cosmin Alexandrescu.

El si-a exprimat multumirea ca nu mai este necesara confirmarea unui serviciu medical de catre o ruda de grad I sau II a unui pacient.

“Este foarte important faptul ca, pana la urma, au inteles greseala conceptuala de a obliga confirmarea unei serviciu medical de rudele unui pacient. Se uitase complet de ce inseamna confidentialitatea actului medical. Acum acest lucru este rezolvat”, a mai transmis Alexandrescu, potrivit susrei citate.

In urma discutiilor cu factorii decizionali, s-a stabilit ca tarifele pentru servicii medicale oferite de medicii de familie si din ambulatoriu vor fi mentinute neschimbate pana la 30 iunie 2024, la valoarea celor din ultimul trimestru din 2023.

Etichete: valoare puncte pe serviciu, medicina de mabulatoriu, asociatia profesiona a medicilor din ambulator

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: