Valoarea punctelor serviciilor medicale acordate de medicii de familie, neschimbata pana la finalul lunii iunie

18/01/2024
Valoarea punctelor serviciilor medicale acordate de medicii de familie, neschimbata pana la finalul lunii iunie

Valoarea punctelor serviciilor medicale acordate de medicii de familie, neschimbata pana la finalul lunii iunie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-de-familie-raman-cu-aceeasi-valoare-a-serviciilor-medicale-pana-la-finalul-lunii-iunie/

Valoarea punctelor pentru serviciile medicale oferite de medicii de familie si de catre medicii din ambulatoriu, ramane neschimbata pana la finalul lunii iunie 2024, potrivit anuntului facut, joi, de catre Daniel Coriu, presedintele Colegiul Medicilor din Romania (CMR).

“Mentinem valoarea punctelor negociate la finalul lunii iulie 2023. Nu se scade valoarea de punct cum s-a dorit initial. (…) Valabilitatea este numai pana la 20 iunie 2024, primele sase luni. Legat de spital, s-a renuntat la cele trei ore pentru un pacient in spitalizarea de o zi si am revenit la contractul-cadru anterior, din 2023, in care sa fie doua ore, ceea ce permite medicului sa vada mai multi pacienti”, a declarat Daniel Coriu, intr-o conferinta de presa, conform Agerpres.

El a adaugat ca se vor elimina penalizarile progresive pentru medicii care au mai mult de 2.200 de pacienti pe lista.

“Vorbim de zone defavorizate in care unde un medic trebuia sa faca fata unui numar mult mai mare de pacienti inscrisi pe lista si atunci s-a acceptat sa se renunte la penalizarea acestor colegi, care munceau mai mult de fapt. De asemenea, s-a clarificat ce inseamna decontarea unei singure consultatii pe zi. (…) CNAS a renuntat la punctul 19 care a creat foarte multe emotii negative in randul colegilor si care se refera la validarea serviciului de catre membrii familiei”, a mai explicat Daniel Coriu.

In urma consultarilor, s-a stabilit infiintarea unui grup de lucru care sa gaseasca, pana la 1 iulie, solutii pentru eficientizarea, cresterea calitatii serviciilor medicale si plati suplimentare pentru serviciile aferente preventiei.

Etichete: tarifele pentru servicii medicale, medici de familie, medici din ambulatoriu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: