Medicamente mai ieftine cu pana la 20%

15/04/2015
Medicamente mai ieftine cu pana la 20%

Medicamente mai ieftine cu pana la 20%

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicamente-mai-ieftine-cu-pana-la-20/

medicamente-genericePeste 1.000 de medicamente  mai ieftine si cu 20 %. Asta dupa ce noul catalog national  ar putea intra in vigoare in luna iunie, conform presedintele Agentiei Nationale a Medicamentelor si Dipozitivelor Medicale (ANMDM), Marius Savu.

Din noul Catalog national al preturilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piata in Romania (CaNaMED) ar urma sa faca parte inca 40 de medicamente fata de actualul catalog.

Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, a facut precizarea ca in prezent se afla in dezbatere publica un catalog interimar.

“Este pus in dezbatere publica un catalog interimar, actualizat partial cu preturile la medicamentele inovative, adica acele medicamente de ultima generatie pentru tratarea bolilor oncoliogice, cardiovasculare, diabet si altele. Acest catalog interimar este de referinta pentru medicamentele generice. In prezent, detinatorii de autorizatie de punere pe piata (APP) pentru generice depun dosarele de preturi pentru actualizarea completa a acestor preturi”, a declarat Oana Grigore, conform Mediafax.

Reamintim faptul ca in luna februarie, Ministerul Sanatatii  a solicitat tuturor detinatorilor de autorizatie de punere pe piata sau reprezentantilor acestora sa isi actualizeze, pana la data de 10 martie 2015, toate preturile la medicamentele de uz uman.

Astfel, intr-un calcul simplu, un medicament pentru cancer pulmonar si pancreatic, spre exemplu, care costa 8.361 de lei, in urma rezivuirii preturilor ar urma sa coste 7.165 de lei, iar exemplele pot continua.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a precizat ca actualizarea preturilor la medicamente ar putea aduce reduceri de pana la 20 la suta la unele produse.  Astfel, diferenta de bani va putea fi utlizata pentru achizitia de tratamente inovatoare.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: