Medic: In Romania, activitatea medicala este sub o presiune nejustificata

18/06/2018

Medic: In Romania, activitatea medicala este sub o presiune nejustificata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medic-in-romania-activitatea-medicala-este-sub-o-presiune-nejustificata/


Presedintele Colegiului Medicilor Mures, prof. dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta de Boli Cardiovasculare si Transplant (IUBCvT) Targu Mures, considera ca in Romania “activitatea medicala este sub o presiune nejustificata”.

“Foarte multi din antevorbitori au subliniat ca lucrurile in medicina nu merg bine in Romania. Din punctul meu de vedere, activitatea medicala este sub o presiune nejustificata, este tot mai greu sa faci medicina si cu atat mai greu sa faci medicina de performanta. Si aceasta nu doar din punct de vedere al finantarii, cat si prin prisma modului in care sunt percepute rolul si locul medicului in societate. Cu atat mai mult, in aceste conditii, care sunt improprii unei activitati asa cum avem nevoie, ii felicit pe colegii mei urologi din Targu Mures ca au ambitia de a continua aceasta traditie in organizarea acestui simpozion’, a declarat dr. Horatiu Suciu, in cadrul celei de-a VII-a editii a Simpozionului ‘Actualitati in urologia targumureseana – Laparoscopia‘ “, citat de Agerpres.

Continut educational:

Sefa Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean Mures, prof. dr. Martha Orsolya, a aratat in cadrul simpozionului ca aceasta clinica a implinit 71 de ani si, din pacate, este tot mai greu sa se practice o medicina de performanta, din cauza subfinantarii sistemului.

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. pall vera says:

    Birocratia sufoca activitatea medicala. Avand in vedere raspunderea medicala ce recurge din necompletarea diferitelor formulare, medicul pierde din ce in ce mai mult timp cu hartiile aferente actului medical desi datele se regasesc si in format electronic. E jaf si cu consumul de hartie si tonere… Plus subfinantarea…plus presiunea mass media ….plus presiunea din partea pacientilor si apartinatorilor care aud la TV cate drepturi si facilitati au ei in privinta sanatatii….

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: