Acces cursuri

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Preventia Accidentului Vascular Cerebral

join course

Un curs oferit de Societatea Nationala de Medicina Familiei

in parteneriat cu UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

realizat cu sprijinul:

 

 

 

Preventia Accidentului Vascular Cerebral

Data creditarii: 06.12.2016 - 06.12.2017

Obiectivele cursului - Cursul "Preventia Accidentului Vascular Cerebral" este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie informatii de ultima ora despre preventia primara si secundara a AVC ischemic, tratamentul accidentului vascular cerebral ischemic acut precum si despre neurobiologia neuroprotectiei si neuroregenerarii (rolul reabilitarii precoce dupa un accident vascular cerebral). Aceste aspecte vor ajuta medicul de familie in depistarea bolii intr-un stadiu precoce, permitand un tratament de succes si avand astfel un impact major asupra starii de sanatate a pacientului. Astfel, echipa formata din medicul de familie si cel specialist va putea functiona eficient in identificarea pacientului cu AVC si managementul bolii acestuia.

Audienta -Cursul "Preventia Accidentului Vascular Cerebral" se adreseaza Medicilor de Familie.

Durata estimata a cursului Cursul "Preventia Accidentului Vascular Cerebral" este format din 3 lectii. Recomandam ca aceaste lectii sa fie parcurse intr-o sedinta de studiu pe care o estimam la cca 3-4 ore fiecare.

Modalitate de studiu curs : Pentru studiu, va recomandam sa parcurgeti lectiile pe care le aveti la dispozitie in pagina din stanga cu numele Lectii. Lectiile cuprind diverse activitati menite sa va ajute sa retineti mai bine informatiile respective. Cursul se incheie cu examenul final.

Puncte EMC - Absolvind cursul "Preventia Accidentului Vascular Cerebral" cu un scor corespunzator (80% din raspunsuri corecte) veti obtine 10 puncte recunoscute in programul EMC.

Autorii cursului

Prof. Univ. Dr. Dafin F. Muresanu

 

Profesor de Neurologie, Medic Primar Neurolog, Director al Departamentului de Neuroștiințe, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Președinte al Societății de Neurologie din România, Președinte al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității (SSNN), Membru titular al Academiei de Științe Medicale din România, secretar al filialei Cluj a acesteia.

 

Asist. Univ. Dr.  Delia Maria Stanca

 

Asistent universitar la Departamentul de Neuroștiințe, disciplina Neurologie și Neurologie pediatrică, UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca

 

 

Sef de lucrari Dr. Adina Stan

 

Sef de lucrari la Departamentul de Neuroștiințe, disciplina Neurologie și Neurologie pediatrică, UMF "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca

 

 

sandra

Dr. Rodica Narcisa Tanasescu este medic primar MF, formator MF si presedinte a Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Mai multe despre Dr. Rodica Narcisa Tanasescu.

 

 

Medic primar medicina de familie in cadrul CMI este Instructor formator in domeniul metode de cercetare in medicina de familie, studiind in principal: Analiza literaturii medicale, tipurile de studii epidemiologice etiologice, de diagnostic, terapeutice si de prognostic; metode de predare.

Mai multe despre Dr. Ioana Daciana Toma.

Alte cursuri EMC gratuite, dedicate medicilor de familie din Romania

  • Introducere in acnee - Cursul "Introducere in Acnee" ofera notiuni de anatomie si fiziologie a pielii si a anexelor sale, elemente introductive referitoare la studiul acestei boli de piele, principalii factori care duc la aparitia leziunilor de acnee si exemplifica principalele semne si simptome ale acneei.
  • Planul National de vaccinare in abordarea Medicilor de Familie - Cursul EMC "Planul National de Vaccinare - in abordarea Medicului de Familie" este un program disponibil online, ce urmareste sa puna la dispozitia medicilor de familie informatiile necesare pentru a putea intelege mai bine importanta si specificul Programelor Nationale de Imunizare.
  • Melanomul Malign - este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie, in lumina ultimelor date stiintifice,  informatiile necesare despre epidemiologia, factorii de risc, patogenia, tabloul clinic, diagnosticul, stadializarea, prognosticul si tratamentul in cazul melanomului malign. 

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Ne pare rau dar nu sunt informatii disponibile.

Cursul este GRATUIT si CREDITAT EMC.

Accesati zona de studiu

Daca nu aveti cont de utilizator creati

acum GRATUIT un cont de utilizator

Pentru a avea acces la lectii si examene, autentificati-va aici:

Nume Utilizator
Parola

Daca nu aveti cont de utilizator, click aici pentru a crea acum un cont gratuit.

Login failed

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it.

Lectiile si examenele sunt disponibile imediat dupa inscrierea la curs.