Marius Sepi ( SANITAS) : Toate categoriile profesionale din spital vor beneficia de majorari salariale, de la portar si pana la ultimul medic

18/08/2015

Marius Sepi ( SANITAS) : Toate categoriile profesionale din spital vor beneficia de majorari salariale, de la portar si pana la ultimul medic

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/marius-sepi-sanitas-toate-categoriile-profesionale-din-spital-vor-beneficia-de-majorari-salariale-de-la-portar-si-pana-la-ultimul-medic/

spital-newImpactul bugetar pentru cresterea salariilor in sistemul sanitar este de 1,3 miliarde lei, calculele fiind deja facute de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Asa spun reprezentantii Federatiei SANITAS.
“Prima crestere de venituri pentru intreg personalul din sistemul sanitar va avea loc din data de 1 octombrie, in cuantum de 25 la suta. Saptamana viitoare va fi introdusa ordonanta de Guvern. Celelalte etape, in procente de tot 25 la suta, vor fi in anul 2016, 2017. Impactul bugetar este de 1,3 miliarde (lei, n.r.), s-au facut toate calculele de catre Casa Nationala (de Asigurari de Sanatate n.r.). A fost prezent si domnul ministru Teodorovici, care a spus ca este pregatit sa sustina acest proiect”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, citat de Agerpres.

Tot el mai spune ca se preconizeaza o dublare a veniturilor actuale in plata.

“In aceasta perioada se vor gasi solutii pentru a ne conecta de legea-mama, de legea salarizarii unitare a personalului din sanatate, in asa fel incat sa nu existe ca si pana acum comasari ale nivelurilor de salarizare pentru profesii diferite. Asa cum s-a discutat la acest moment, chiar preconizam o dublare a veniturilor actuale in plata. Toate categoriile profesionale din spital vor beneficia de majorari salariale, de la portar si pana la ultimul medic. Este vorba de 224.000 de angajati. Daca ne raportam la medicii angajati in acest moment in sistemul public de stat, sunt 13.580 de medici”, a mai spus prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas.

In dupa-amiaza zilei de marti, 18 august, premierul Victor Ponta a anunta o crestere salariala cu 25 % pentru tot personalul sanitar.

In grupul de protest initiat pe Facebook  “Medici gata de greva generala. Solicitam salarii decente !“, medicii se arata nemultumiti si ameninta in continuare cu greva.

 

Citeste si Ponta: “Putem de la 1 octombrie sa aplicam o crestere de 25% la salariul actual pentru tot personalul din sistemul medical”

Citeste si Medicii nu cedeaza! Alianta Medicilor a declinat invitatia Guvernului de a participa la “discutii”

Citeste si Medic: “Voi opera cat este programul”

 

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Ana says:

    “ultimul medic”…mizerabilă exprimarea asistentului medical ajuns lider sindical in România anului 2015.Rusine stimate domn absolvent de liceu agricol si postliceală inventată dupa 1989.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial