Medicii nu cedeaza! Alianta Medicilor a declinat invitatia Guvernului de a participa la “discutii”

18/08/2015

Medicii nu cedeaza! Alianta Medicilor a declinat invitatia Guvernului de a participa la “discutii”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/medicii-nu-cedeaza-alianta-medicilor-a-declinat-invitatia-guvernului-de-a-participa-la-discutii/

ALIANTA-MEDICILORIn urma solicitarilor din partea presei de a exprima pozitia fata de pretinsa reusita a negocierilor dintre sindicatele din sanatate si Guvern pentru o crestere cu maxim 35% salariile medicilor, Alianta Medicilor ia pozitie.

“Pana la asumarea unui asemenea procent derizoriu, printr-o declaratie publica oficiala, de catre un reprezentant de rang inalt din Guvern, consideram vehicularea unei asemenea sume o simpla speculatie de presa, ca atare Alianta Medicilor isi rezerva dreptul de a nu o comenta”, scrie intr-o informare oficiala.

Reprezentantii Aliantei Medicilor fac referiri si la sindicatele care s-au grabit peste noapte sa ia pozitie in protestul medicilor care a debutat online.

“Profitam de aceasta oportunitate, insa, pentru a ne exprima surprinderea cum, dintr-o data, o multime de sindicate care au fost tacute de o foarte lunga perioada de timp, s-au trezit din somnolenta si tacere devenind parteneri de discutii cu Guvernul in aplanarea unei tensiuni din sistemul medical pe care sindicatele nu au generat-o.
Reamintim ca reactia spontana de protest a mii de medici si personal medical a pornit pe Facebook dupa ce, pe 12 august, Dr. Coriu Letitia a scris pe reteaua de socializare un mesaj de protest fata de situatia catastrofala a sistemului medical si a modului cum sunt tratati medicii de catre stat”, se arata in comuncatul Aliantei.

Grupul “Medici gata de greva generala . Solicitam salarii decente !” are in prezent peste 26.000 de membri si se afla intr-o continua crestere. Acesta s-a autointitulat pe data de 17 august ca “Alianta medicilor pentru modernizarea in sanatate”.

“Principala cauza a lipsei unui sistem medical modern in Romania este clientelismul politic, iar de acest lucru sunt vinovate toate partidele.  Bugetul sanatatii este enorm, insa a fost constant administrat de oameni numiti numai pe criterii politice care au adus intregul sistem de sanatate in pragul colapsului actual. Datorita proastei administrari a bugetului sanatatii de catre cei numiti politic nu sunt bani nu numai pentru salariile medicilor, dar nici pentru dotari elementare in multe spitale, ceea ce are efect negativ direct asupra sanatatea pacientilor”, au mai spus medicii protestatari in informarea emisa marti, 18 august.

Alianta Medicilor a declinat invitatia Guvernului de a participa la “discutii” pentru detensionarea protestului pornit pe Facebook deoarece Guvernul nu a venit cu o agenda clara de discutii.

Desi reprezentantii Aliantei Medicilor vorbesc de o propunere de majorare de 35 %, surse din presa centrala spun ca Victor Ponta este pe cale sa faca un anunt privind o crestere a salariilor din Sanatate cu 25 % incepand cu 1 octombrie 2015.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a anuntat majorarea salariilor din sanatate cu 25 % incepand cu 1 octombrie. Detalii AICI.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial