Lege promulgata: Cabinetele de MF pot deschide puncte secundare de lucru in mediul rural

10/10/2022
Lege promulgata: Cabinetele de MF pot deschide puncte secundare de lucru in mediul rural

Lege promulgata: Cabinetele de MF pot deschide puncte secundare de lucru in mediul rural

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/lege-promulgata-cabinetele-de-mf-vor-putea-deschide-puncte-secundare-de-lucru-in-mediul-rural/

Un act normativ ce are ca obiect de reglementare modificarea si completarea art. 75 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, a fost promulgat, luni, de seful statului, Klaus Iohannis.

Este vorba de legea potrivit careia cabinetele de medicina de familie vor putea deschide puncte secundare de lucru in mediul rural in aceeasi unitate administrativ-teritoriala sau in alte unitati unde exista deficit de medici.

Modificarile legislative vizeaza posibilitatea cabinetelor de medicina de familie sa deschida puncte secundare si in alte unitati administrative in care exista deja un cabinet medical daca autoritatile locale considera ca este oportun din punct de vedere al interesului social local.

Conform legii, “cabinetele de medicina de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru daca solicitantul asigura un program fractionat de minimum 10 ore pe saptamana in norma lui de baza sau peste norma lui de baza“.

De asemenea, actul normativ precizeza ca “punctele de lucru pot fi deschise in mediul rural in aceeasi unitate administrativ-teritoriala sau in alte unitati unde exista deficit de medici stabilit de catre o comisie organizata la nivelul directiilor de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, alcatuita din: un reprezentant al casei de asigurari de sanatate judetene sau al municipiului Bucuresti; un reprezentant al directiei de sanatate publica judetene sau al municipiului Bucuresti; un reprezentant al colegiului judetean al medicilor sau al municipiului Bucuresti”.

Totodata, noua reglementare stipuleaza si ca serviciile medicale prestate in aceste puncte secundare sunt decontate in integralitate, conform legislatiei in vigoare, indiferent daca au fost prestate de catre medicul de familie titular al cabinetului sau de catre medicii angajati ai cabinetului.

“Autoritatile administratiei publice locale pot acorda facilitati si stimulente aferente infiintarii si functionarii punctului secundar de lucru, in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare”, se mai precizeaza in textul de lege.

Ministerul Sanatatii (MS) si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) vor modifica normele de aplicare ale Contractului-cadru in acord cu noile prevederile in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

Etichete: cabinete de medicina de familie, cabinetele de MF, puncte de lucru cabinete de medicina familiei, legea nr. 95/2006 , completari legea nr. 95/2006 

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Siara Marius says:

    Forma de organizare a Cab. Med pt ca un MF sa detina doua punte de lucru ,fara a avea medic angajat,este obligatoriu CMI ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: