Kluge: Pana la 40% dintre medicii din regiune urmeaza sa se pensioneze in urmatorii zece ani

22/03/2023
Kluge: Pana la 40% dintre medicii din regiune urmeaza sa se pensioneze in urmatorii zece ani

Kluge: Pana la 40% dintre medicii din regiune urmeaza sa se pensioneze in urmatorii zece ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/kluge-pana-la-40-dintre-medicii-din-regiune-urmeaza-sa-se-pensioneze-in-urmatorii-zece-ani/

Pana la 40% dintre medicii din regiune urmeaza sa se pensioneze in urmatorii zece ani si nu exista niciun plan de inlocuire a acestora, a declarat directorul Biroului Regional OMS pentru Europa, dr. Hans Kluge.

In perioada 22 – 23 martie, la Bucuresti are loc o reuniune a Biroului Regional OMS Europa despre problema resursei umane din sanatate.

“Practic, vrem sa schimbam modul de a gandi, ceea ce inseamna resursele umane. Aceasta criza se regaseste in intreaga regiune. (…) Toate aceste probleme au nevoie de politici si de actiuni cat mai rapide. (…) Situatia este grava si trebuie gasite resurse. Pana la 40% dintre medicii din aceasta regiune urmeaza sa se pensioneze in urmatorii zece ani iar un plan de inlocuire a lor nu exista. Ceea ce inseamna ca pacientii vor avea un timp de asteptare mai lung, un acces mai redus la serviciile de sanatate, o calitate scazuta a actului medical. (…) Trebuie sa pregatim noua generatie de profesionisti”, a declarat Dr. Hans Kluge, potrivit Agerpres.

Totodata, el a subliniat ca trebuie pastrata resursa umana existenta deja in sanatate.

“Inainte de a atrage alti oameni, trebuie sa ii mentinem pe cei pe care ii avem, sa le oferim o pregatire mai buna, sa le imbunatatim conditiile de munca, sa intelegem ce nevoi au – si la nivel profesional, dar si la nivel personal – si sa crestem atractivitatea acestei meserii. (…) Trebuie sa ne asiguram ca cererea si oferta se afla la acelasi nivel”, a mai precizat reprezentantul OMS.

In opinia sa, este nevoie de un personal medical cu pregatire si in acest sens trebuie oferite cursuri medicilor si asistentilor medicali, dar si instrumentele necesare.

Etichete: pensionare medici, resursa umana sanatate, hans kluge, oms

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: