Rafila: Am observat ca fenomenul migratiei cadrelor medicale a mai scazut

22/03/2023
Rafila: Am observat ca fenomenul migratiei cadrelor medicale a mai scazut

Rafila: Am observat ca fenomenul migratiei cadrelor medicale a mai scazut

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/rafila-am-observat-ca-fenomenul-migratiei-cadrelor-medicale-a-mai-scazut/

Fenomenul migratiei cadrelor medicale a mai scazut, spune ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila. El si-a manifestat speranta ca pana in anul 2030 vor fi rezolvate problemele regionale legate de resursa umana din sanatate.

El a participat la ceremonia de deschidere a reuniunii la nivel inalt a statelor membre ale Biroului Regional OMS Europa referitoare la problematica resurselor umane din sanatate.

“Cu implicarea noastra, a tuturor, sper ca pana in 2030 sa reusim – cel putin in regiunea noastra – sa rezolvam aceste probleme din domeniul sanatatii in legatura cu resursa umana. In anii precedenti am vazut lipsa de personal din domeniul sanatatii, datorita fenomenului migrator catre alte tari din Europa sau SUA si Canada. S-a investit de asemenea in infrastructura din sanatate, in programele de rezidentiat. Am observat ca fenomenul acesta al migratiei a mai scazut. Trecem printr-un proces de reforma pe care il mentionez, pentru ca, datorita sprijinului OMS de anul trecut, Romania a reusit sa adopte prima strategie pentru dezvoltarea personalului din sanatate. Cred ca aceasta declaratie privind resursa umana din sanatate, declaratie ce va fi adoptata astazi, va fi un document simbolic, pe care va trebui sa il transformam in realitate in regiunea noastra si in tarile noastre”, a declarat Rafila, potrivit Agerpres.

In perioada 22-23 martie, la Bucuresti vor fi discutate modalitatile de pregatire, motivare si gestionare a resurselor umane din sanatate in cadrul Reuniunii la nivel inalt organizata de Biroul Regional OMS pentru Europa si Ministerul Sanatatii din Romania.

La intalnire participa ministri, secretari de stat, sefi ai departamentelor de resurse umane si experti in domeniu din Regiunea Europeana a OMS. Reuniunea la nivel inalt va fi o oportunitate pentru statele membre sa dezvolte strategii coordonate in domeniul resurselor umane care sa asigure sustenabilitatea sistemelor de sanatate.

Etichete: migratie cadre medicale, resursa umana sanatate, oms, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: