Romania va gazdui o reuniune la nivel inalt a Biroului Regional OMS pentru Europa

16/03/2023
Romania va gazdui o reuniune la nivel inalt a Biroului Regional OMS pentru Europa

Romania va gazdui o reuniune la nivel inalt a Biroului Regional OMS pentru Europa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/romania-va-gazdui-o-reuniune-la-nivel-inalt-a-biroului-regional-oms-pentru-europa/

In perioada 22 – 23 martie, la Bucuresti, va avea loc o reuniune la nivel inalt a Biroul Regional OMS pentru Europa.

Potrivit Ministerului la intalnire vor participa ministri, secretari de stat, sefi ai departamentelor de resurse umane si experti in domeniu din regiunea europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

“Reuniunea la nivel inalt va fi o oportunitate pentru statele membre sa dezvolte strategiile in domeniul resurselor umane care sa asigure sustenabilitatea sistemelor de sanatate, in conditiile care bolile netransmisibile si imbatranirea populatiei necesita tot mai multe resurse. Adoptarea la Bucuresti a unei Declaratii comune privind resursele umane pentru sanatate ar fi o buna oportunitate pentru coordonarea politicilor in domeniu la nivel european”, a anuntat Ministerul Sanatatii, potrivit unei informari.

De curand ministrul Alexandru Rafila a participat la reuniunea Consiliului ministerial formal “Ocuparea Fortei de Munca, Politica Sociala, Sanatate si Protectia Consumatorilor” (EPSCO), care s-a desfasurat la Bruxelles.

Pe agenda ministrilor Sanatatii din spatiul european s-au aflat subiecte de interes, precum Strategia Uniunii Europene pentru Sanatate Globala, coordonarea si colaborarea post COVID-19, dar si lipsa medicamentelor cu care se confrunta tarile Uniunii Europene.

Etichete: OMS, Biroul regional OMS pentru Europa,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: