Victor Costache: Cred cu tarie ca personalul medical reprezinta inima sistemului de sanatate

22/03/2023
Victor Costache: Cred cu tarie ca personalul medical reprezinta inima sistemului de sanatate

Victor Costache: Cred cu tarie ca personalul medical reprezinta inima sistemului de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/victor-costache-cred-cu-tarie-ca-personalul-medical-reprezinta-inima-sistemului-de-sanatate/

Pandemia de COVID-19 a expus vulnerabilitatile sistemului de sanatate din intreaga lume, dar a demonstrat si capacitatea de mobilizare, spune Victor Costache, consilier onorific al premierului.

“COVID-19 a expus vulnerabilitatile sistemului de sanatate din intreaga lume, dar ne-a aratat ca ne putem mobiliza sa facem aproape orice. Costurile nu au fost mici. Si ma refer aici, in primul rand, la efortul masiv al cadrelor medicale, inclusiv la cel legat de necesitatea asigurarii fluxului de mobilitate. Un lucru e clar, daca vrem sa avem sanatate, avem nevoie de forta de munca. Asta ne-a reamintit, de fapt, pandemia: rolul unic jucat de medici, de intreg corpul medical si de asistenti medicali, in batalia cu boala. Este vital sa recunoastem profesionalismul, daruirea si eforturile extraordinare ale profesionistilor nostri. Sa intelegem, in acelasi timp, nevoile acestora, provocarile cu care se confrunta si sa actionam pentru a-i sprijini si proteja”, a precizat Costache, potrivit Agerpres.

Victor Costache, fost ministru al Sanatatii, a mai declarat ca profesionistii nostri trebuie sa fie ascultati si sprijiniti, pentru a face fata provocarilor prezentului si dinamicii ingrijirii.

“Cred cu tarie ca personalul medical reprezinta inima sistemului de sanatate, deoarece inima este cel mai solicitat muschi din corp. Tocmai de aceea, profesionistii nostri trebuie sa fie ascultati si sprijiniti, pentru a face fata provocarilor prezentului si dinamicii ingrijirii. In ultimii patru ani am vazut cum circumstante exceptionale au pus la incercare sistemul nostru de sanatate in moduri fara precedent. Am fost martorii eroismului personalului medical, care a lucrat – nu neobosit, dar cu determinare – pentru a ingriji pacientii, chiar daca asta a insemnat sa isi puna in pericol propria sanatate. In acelasi timp, am vazut cum lipsa personalului medical si a resurselor adecvate au dus la tragedii care ar fi putut fi evitate”, a mai subliniat el, pledand pentru solidaritate, unitate, parteneriat si schimb de bune practici.

Etichete: victor costache, personal medical, pandemia covid-19, sistem de sanatate

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: