UK: Kit de testare pentru coronavirus de acasa

26/03/2020
UK: Kit de testare pentru coronavirus de acasa

UK: Kit de testare pentru coronavirus de acasa

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/kit-de-testare-pentru-coronavirus-de-acasa/

Sunt deja multe teste antigen SARS-COV2 si teste anticorpi IgG/IgM pentru virus (teste rapide non-PCR). Aceste teste sunt inferioare din punct de vedere statistic unui test PCR, dar au si avantaje clinice si epidemiologice.

Conform sursei CBS News, guvernul britanic a anuntat ca, in cateva zile, cetatenii isi vor putea efectua teste de depistare a infectiei cu coronavirus la domiciliu.

Dar care sunt aceste teste – si functioneaza?

Ce este un test de depistare a infectiei cu COVID-19?

Este un test de anticorpi care poate detecta daca o persoana are sau a avut coronavirus si daca aceasta si-a revenit. Testul, efectuat cu un dispozitiv care analizeaza sangele si detecteaza prezenta anticorpilor pentru a verifica imunitatea. Acest test se poate efectua in aproximativ 15 minute.

Testul de coronavirus pe care guvernul britanic il foloseste in prezent poate detecta doar daca o persoana are virusul, nu si daca a avut si s-a recuperat. De asemenea, actualele teste dureaza mai mult de 15 minute pentru a obtine un rezultat.

Testul anticorpilor este cunoscut si sub denumirea de „diagnostic serologic”.

Ce este un test antigen?

Un test antigen detecteaza prezenta (sau absenta) unui antigen. Un antigen este o structura dintr-un virus care declanseaza raspunsul sistemului imunitar pentru a lupta impotriva infectiei. Verifica daca sistemul imunitar al persoanei raspunde prin producerea de anticorpi indreptati impotriva virusului, care pot fi detectati in sange.

Colaboratorul medical de la CBS News, Dr. David Agus, a explicat la „CBS This Morning” de ce acest tip de test este important si care ar trebui sa fie pasii facuti in combaterea acestei crize de pandemie.

Etichete: testare covid-19, cazuri covid-19, algoritm testare covid-19

autor

Autor: FormareMedicala.ro

1 Comentarii

  1. Luca Andrei says:

    Buna ziua ! As dori sa fac un test de covid-19 deoarece cred ca il am pentru ca am febra ma ameteste tare in cap si am stare de voma!

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: