“Initiativa pentru viitor”- Campanie de informare privind vaccinarea

02/04/2019

“Initiativa pentru viitor”- Campanie de informare privind vaccinarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/initiativa-pentru-viitor-campanie-de-informare-privind-vaccinarea/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) a lansat campania ‘Initiativa pentru viitor’ prin care se vor organiza activitati pentru informarea populatiei privind vaccinarea.

“Noi lansam astazi ‘Initiativa pentru viitor’. Putem sa privim ‘Initiativa pentru viitor’ ca pe o campanie de a aduce in discutie vaccinarea ca subiect, dar vrem sa mergem mai departe de aceasta si ajungem la lucruri concrete. Ce inseamna din punctul nostru de vedere lucruri concrete? Sa aducem alaturi de aceasta initiativa societati profesionale, medici, specialisti (…) alte ONG-uri (…), vrem sa creionam grupuri de lucru si grupuri de discutii, de dezbateri prin care sa putem ajunge la un consens, sa putem sa spunem ca vaccinarea este un lucru benefic mai ales pentru pacienti. Am plecat la aceasta campanie pentru ca bolnavii cronici sunt primii expusi in societate din cauza ratei foarte mari de nevaccinare. Credem ca noi ar trebui sa fim cumva o locomotiva pentru ca vaccinarea sa fie adusa in prim plan”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiei Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), citat de Agerpres.

El a mentionat ca prin aceasta campanie se mai urmareste informarea pacientilor.

“Sa avem campanii de informare, activitati impreuna cu Caravana Medicilor, sa facem un ghid, vrem sa informam pacientii, sa aducem lucruri concrete, reale, sa facem traininguri, workshopuri, sa invatam de la medici, sa luam informatii corecte”, a mai precizat Ganescu.

Continut educational:

De asemenea, si Horia Chirila, reprezentant al Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania, a spus ca este responsabilitatea viitorilor profesionisti in sanatate sa se asigure ca populatia este constienta de importanta imunizarii.

“Noi, ca viitori profesionisti in sanatate si actuali studenti la medicina, consideram ca e responsabilitatea noastra sa ne luam sanatatea in propriile maini, sa ne asiguram ca atat colegii nostri, cat si populatia generala este constienta de importanta imunizarii si sa se asiguram ca informatiile sunt raspandite corect”, a declarat Chirila conform Agerpres.

Romania se situeaza pe penultimul loc in UE ca rata de acoperire cu prima doza de vaccin impotriva rujeolei, cu 86%, media europeana fiind de 93,5%.

Etichete: vaccinarea, rujeola, campanie vaccinare, epidemie rujeola, COPAC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Optimism in Germania vizavi de aparitia unui vaccin impotriva Covid-19 in lunile urmatoare

Proiect adoptat la Bucuresti: Acordarea unui stimulent de 1000 de euro pentru fiecare donator de plasma vindecat de Covid-19

Tataru: Prelungirea starii de alerta | Vizavi de inceperea scolii, trebuie vazuta evolutia din a doua jumatate a lunii august

Dr. Tudor Ciuhodaru: Nu testam, suntem condamnati. Strategia actuala este esuata

DSP Vrancea solicita ca testarea pacientilor de la Spitalul Judetean sa se faca doar la recomandarea medicului infectionist