“Initiativa pentru viitor”- Campanie de informare privind vaccinarea

02/04/2019

“Initiativa pentru viitor”- Campanie de informare privind vaccinarea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/initiativa-pentru-viitor-campanie-de-informare-privind-vaccinarea/

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) a lansat campania ‘Initiativa pentru viitor’ prin care se vor organiza activitati pentru informarea populatiei privind vaccinarea.

“Noi lansam astazi ‘Initiativa pentru viitor’. Putem sa privim ‘Initiativa pentru viitor’ ca pe o campanie de a aduce in discutie vaccinarea ca subiect, dar vrem sa mergem mai departe de aceasta si ajungem la lucruri concrete. Ce inseamna din punctul nostru de vedere lucruri concrete? Sa aducem alaturi de aceasta initiativa societati profesionale, medici, specialisti (…) alte ONG-uri (…), vrem sa creionam grupuri de lucru si grupuri de discutii, de dezbateri prin care sa putem ajunge la un consens, sa putem sa spunem ca vaccinarea este un lucru benefic mai ales pentru pacienti. Am plecat la aceasta campanie pentru ca bolnavii cronici sunt primii expusi in societate din cauza ratei foarte mari de nevaccinare. Credem ca noi ar trebui sa fim cumva o locomotiva pentru ca vaccinarea sa fie adusa in prim plan”, a declarat Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiei Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), citat de Agerpres.

El a mentionat ca prin aceasta campanie se mai urmareste informarea pacientilor.

“Sa avem campanii de informare, activitati impreuna cu Caravana Medicilor, sa facem un ghid, vrem sa informam pacientii, sa aducem lucruri concrete, reale, sa facem traininguri, workshopuri, sa invatam de la medici, sa luam informatii corecte”, a mai precizat Ganescu.

Continut educational:

De asemenea, si Horia Chirila, reprezentant al Federatiei Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania, a spus ca este responsabilitatea viitorilor profesionisti in sanatate sa se asigure ca populatia este constienta de importanta imunizarii.

“Noi, ca viitori profesionisti in sanatate si actuali studenti la medicina, consideram ca e responsabilitatea noastra sa ne luam sanatatea in propriile maini, sa ne asiguram ca atat colegii nostri, cat si populatia generala este constienta de importanta imunizarii si sa se asiguram ca informatiile sunt raspandite corect”, a declarat Chirila conform Agerpres.

Romania se situeaza pe penultimul loc in UE ca rata de acoperire cu prima doza de vaccin impotriva rujeolei, cu 86%, media europeana fiind de 93,5%.

Etichete: vaccinarea, rujeola, campanie vaccinare, epidemie rujeola, COPAC

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati