EMA: Datele recente arata ca doua doze de vaccin anti-Covid protejeaza contra variantei Delta

02/07/2021

EMA: Datele recente arata ca doua doze de vaccin anti-Covid protejeaza contra variantei Delta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-datele-recente-arata-ca-doua-doze-de-vaccin-anti-covid-protejeaza-contra-variantei-delta/

Doua doze din vaccinurile anti-COVID-19 aprobate pana in prezent in UE, precum si doza unica in cazul vaccinului Johnson & Johnson, par sa ofere protectie impotriva variantei Delta (varianta indiana), a anuntat Agentia Europeana a Medicamentului (EMA), conform AFP.

”Date recente rezultate din probe concrete arata ca doua doze de vaccin protejeaza contra variantei Delta. ”La ora actuala, pare ca cele patru vaccinuri aprobate in Uniunea Europeana protejeaza impotriva tuturor tulpinilor care circula in Europa, inclusiv varianta Delta”’, a declarat Marco Cavaleri, responsabilul EMA pentru strategia de vaccinare, citat si de Agerpres.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a confirmat estimarea Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC), potrivit careia pana in august varianta Delta va deveni predominanta in Europa.

De asemenea, OMS a avertizat ca Europa, unde pentru prima data in ultimele 10 saptamani numarul cazurilor de COVID-19 a inceput din nou sa creasca, risca un nou val epidemic in toamna daca nu se mentin masurile de precautie.

Conform Organizatiei, sunt intrunite cele trei conditii necesare pentru aparitia unui nou val epidemic: noile variante ale coronavirusului (in special varianta Delta), rata redusa de vaccin.

Vaccinurile avizate pana in prezent de EMA sunt Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca si Johnson & Johnson, cel din urma fiind administrat intr-o singura doza.

 

Etichete: varianta delta coronavirus, protectie varianta delta, vaccinuri anti-Covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Ambulantierii solicita 1000 de posturi suplimentare si reaplicarea Legii 5/ 2021

Cate doze de vaccin anti-Covid a vandut si a donat Romania?

Daniel Coriu: Hepatitele reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice

Crestere de cinci ori a numarului de cazuri cu varianta Delta in ultimele saptamani

Decizia privind cea de-a treia doza de vaccin anti-Covid, asteptata in septembrie