Imprumut de 500 milioane de euro pentru Sanatate de la Banca Mondiala

24/09/2019
Imprumut de 500 milioane de euro pentru Sanatate de la Banca Mondiala

Imprumut de 500 milioane de euro pentru Sanatate de la Banca Mondiala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/imprumut-de-500-milioane-de-euro-pentru-sanatate-de-la-banca-mondiala/

In timpul vizitei de lucru in SUA, delegatia Romaniei condusa de premierul Viorica Dancila a avut o intrevedere cu reprezentantii Bancii Mondiale, la finalul careia a fost semnat un acord pentru un imprumut destinat sectirului de sanatate publica.

Potrivit ministrului Sorina Pintea, carea facut parte din delegatie, banii sunt destinati “cresterii accesului cetatenilor la servicii de asistenta medicala primara si promovarii serviciilor medicale preventive, in special in zonele mai putin dezvoltate”.

Programul vizeaza, de asemenea, cresterea accesului la serviciile medicale asigurate de medicii de familie si imbunatatirea eficientei cheltuielilor din sectorul sanitar.

Continut educational:

“Acest program ne va ajuta sa garantam ceea ce ne dorim de mult timp: acces egal pentru toti cetatenii la serviciile medicale. De asemenea, Strategia Nationala de Sanatate va imbunatati modul in care sunt cheltuiti banii publici investiti in sistemul de sanatate”, a transmis ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, pe pagina sa de Facebook.

Acordul de imprumut in valoare de 500 de milioane de euro a fost semnat in numele Romaniei de catre Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, si in numele Bancii Mondiale de catre Tatiana Proskuryakova, manager de tara pentru Romania si Ungaria.

Etichete: imprumut banca mondiala, bani sistemul public de sanatate, servicii medicale asigurate de medicii de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

2 Comentarii

  1. Lisenche Elena-Iboya says:

    Ma intereseaza totul ce este nou si benefic pacientului in medicina primara si secundara.

  2. aumama says:

    limba romana e de mult paa

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: