Epidemia de rujeola din Romania a atins 20.000 de cazuri

04/05/2020
Epidemia de rujeola din Romania a atins 20.000 de cazuri

Epidemia de rujeola din Romania a atins 20.000 de cazuri

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/epidemia-de-rujeola-din-romania-a-atins-20-000-de-cazuri/

Potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, au fost raportate inca 119 cazuri de rujeola.

Numarul total al imbolnavirilor de la debutul epidemiei si pana in prezent, in Romania, a ajuns la 20.000. Dintre acestea si 64 de decese.

Ultimele cazuri s-au inregistrat in perioada 27 aprilie – 1 mai si au fost raportate in judetele Satu Mare, Neamt, Cluj, Suceava, Timis, Bihor si Brasov.

Continut educational:

Reamintim ca OMS Europa si-a exprimat ingrijorarea fata de recrudescenta rujeolei, care a afectat peste 6.000 de persoane in primele doua luni ale acestui an.

“Serviciile de vaccinare sunt esentiale. Daca ele au fost intrerupte, trebuie luate masuri cat mai repede posibil pentru reluarea lor. Nu putem sa permitem ca impactul COVID-19 sa fie amplificat neglijand alte masuri vitale de protectie a sanatatii “, a declarat directorul sectiunii Europa a OMS, Hans Kluge, in cursul unei conferinte de presa din Copenhaga, citat si de Agerpres.

Etichete: rujeola, epidemie de rujeola, vaccinare ROR, preventie rujeola

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Miclo says:

    Aceste 20.000 de cazuri sunt din 2016 si pina in prezent banuiesc,mai ales ca pe diverse canale media apareau 20.000 decese din cauza rujeolei.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: