EMA: In aceasta iarna, ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2

05/09/2022
EMA: In aceasta iarna, ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2

EMA: In aceasta iarna, ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-in-aceasta-iarna-ar-putea-sa-apara-noi-variante-ale-coronavirusului-sars-cov-2/

In aceasta iarna, ar putea sa apara noi variante ale coronavirusului, insa vaccinurile existente pe piata ar trebui sa protejeze in continuare impotriva formelor grave de Covid-19, a precizat Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA).

Agentia europeana de reglementare medicala a facut aceste precizari in contextul in care Uniunea Europeana pregateste lansarea unei campanii de imunizare cu doze booster inaintea unui val anticipat de noi infectari pana la sfarsitul acestui an.

Campania va fi realizata cu vaccinuri adaptate, autorizate de curand, seruri ce vizeaza atat varianta Omicron precum si tulpina originala, detectata pentru prima data in China.

Totusi, aceste vaccinuri adaptate vor fi in mare parte rezervate persoanelor vulnerabile, precum varstnicii, femeile insarcinate si angajatii din sectorul sanatatii, a subliniat Marco Cavaleri, directorului departamentului de strategie vaccinala din cadrul EMA, potrivit sursei citate.

Cei mai multi europeni vor primi vaccinurile originale, “care sunt in continuare capabile sa ofere protectie impotriva formelor grave de COVID-19 si impotriva riscului de deces”.

Etichete: noi variante coronavirus, vaccinuri adaptate covid, vaccinuri omicron, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: