Agentia Europeana a Medicamentelor a autorizat vaccinurile bivalente anti-Covid

02/09/2022
Agentia Europeana a Medicamentelor a autorizat vaccinurile bivalente anti-Covid

Agentia Europeana a Medicamentelor a autorizat vaccinurile bivalente anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/agentia-europeana-a-medicamentelor-a-autorizat-noile-vaccinurile-bivalente-anti-covid/

Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a autorizat vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate impotriva variantei Omicron de alianta Pfizer-BioNTech si de compania americana Moderna, informeaza AFP, Reuters si Agerpres.

Astfel, tarile UE se pregatesc sa desfasoare o noua campanie de vaccinare inaintea unei cresteri anticipate a numarului de infectari provocate de noul coronavirus in aceasta iarna.

Noile vaccinuri bivalente au fost adaptate pentru a combate subvarianta BA.1 de Omicron si varianta originala a virusului SARS-CoV-2, depistata pentru prima data in China la sfarsitul anului 2019.

Potrivit surselor citate, EMA recomanda ca aceste vaccinuri bivalente dezvoltate de Pfizer-BioNTech si de Moderna sa fie utilizate ca doze booster pentru orice persoana de peste 12 ani care a primit deja schema primara de vaccinare impotriva COVID-19. Aceste vaccinuri sunt versiuni adaptate ale vaccinurilor originale Comirnaty (Pfizer-BioNTech) si Spikevax (Moderna).

Potrivit Reuters, decizia finala de distribuire a acestor vaccinuri apartine Comisiei Europene, care respecta de obicei recomandarile EMA.

De altfel, un membru al Parlamentului European a precizat, de curand, ca vaccinurile anti-Covid adaptate la varianta Omicron vor fi livrate in Uniunea Europeana intr-un interval de doar cateva zile dupa ce vor fi autorizate.

Etichete:  vaccinuri bivalente anti-covid, vaccinuri omicron, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: