EMA: Vaccinurile care ofera protectie impotriva variantei Omicron pot fi utilizate ca rapel

04/07/2022
EMA: Vaccinurile care ofera protectie impotriva variantei Omicron pot fi utilizate ca rapel

EMA: Vaccinurile care ofera protectie impotriva variantei Omicron pot fi utilizate ca rapel

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ema-vaccinurile-care-ofera-protectie-impotriva-variantei-omicron-pot-fi-utilizate-ca-rapel/

Vaccinurile anti-Covid modificate pentru a include si varianta Omicron, pot imbunatati nivelul de protectie atunci cand sunt utilizate ca doza de rapel (booster), au declarat Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) si alte autoritati de reglementare in domeniul sanitar la nivel mondial, informeaza Reuters si Agerpres.

EMA a anuntat ca autoritatile de reglementare au convenit asupra principiilor esentiale pentru actualizarea vaccinurilor anti-COVID-19 astfel incat acestea sa raspunda la variantele emergente.

Astfel, vaccinul specific impotriva Omicron sau bivalent ar putea “creste si extinde” protectia, se arata intr-un comunicat al EMA care se refera in mod specific la vaccinurile ARNm. Pana acum, atat Pfizer Inc cat si Moderna Inc au testat versiuni “reutilate” ale vaccinurilor lor pentru a include varianta Omicron.

Vaccinuri care includ alte variante, de exemplu varianta Beta, ar putea fi luate in considerare pentru utilizare ca doze de rapel daca datele din studiile clinice demonstreaza un nivel adecvat de neutralizare impotriva Omicron si a altor variante ingrijoratoare, se mai arata in comunicatul citat.

Anuntul vine la scurt timp dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca rapelul specific impotriva Omicron ar putea restabili protectia impotriva tulpinilor emergente ale coronavirusului.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin omicron, rapel vaccin omicron, EMA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: