OMS recomanda al doilea rapel anti-Covid pentru pacientii vulnerabili si personalul sanitar

19/08/2022
OMS recomanda al doilea rapel anti-Covid pentru pacientii vulnerabili si personalul sanitar

OMS recomanda al doilea rapel anti-Covid pentru pacientii vulnerabili si personalul sanitar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-recomanda-al-doilea-rapel-anti-covid-pentru-pacientii-vulnerabili-si-personalul-sanitar/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca persoanelor cu un risc ridicat de expunere la virusul SARS-CoV-2 sa li se ofere o a doua doza de rapel in scopul intaririi imunitatii, informeaza AFP.

Comitetul de experti al OMS in materie de politica vaccinala (SAGE) a declarat ca dupa o prima vaccinare, care a constat in general din doua doze, si o prima doza de rapel deja recomandata, grupuri specifice de persoane ar trebui sa primeasca o doza suplimentara, scrie si Agerpres.

”Avem la baza observatiile in ceea ce priveste slabirea imunitatii, in special in contextul Omicron”, le-a declarat jurnalistilor Joachim Hornbach, consilier sanitar principal al OMS, potrivit surselor citate.
OMS a recomandat deja ca toti adultii sa primeasca o doza de rapel dupa patru pana la sase luni dupa o prima serie de vaccinari, alcatuita de asemenea din doua doze.

Alejandro Cravioto a subliniat insa ca recomandarea de a efectua un al doilea rapel dupa alte patru pana la sase luni nu vizeaza decat ”populatia cea mai expusa”.

Nu ”constituie o recomandare generala pentru vaccinarea tuturor adultilor dupa primul rapel”, a mai precizat el.

SAGE a estimat ca al doilea rapel ar trebui propus persoanelor varstnice, celor imunodeprimate, femeilor insarcinate, precum si persoanelor care prezinta patologii precum diabet, hipertensiune si boli cardiace, pulmonare si renale.

Personalul din domeniul sanitar ar trebui, de asemenea, sa primeasca doza suplimentara, a mai declarat Cravioto.

Deocamdata, aceste recomandari vizeaza vaccinurile disponibile si dezvoltate pentru a combate tulpina initiala a SARS-CoV-2. OMS va evalua noile vaccinuri realizate de laboratoare Moderna si Pfizer care tintesc noile variante Omicron.

Etichete: rapel anti covid, al doilea rapel anti-covid, vaccin anti-covid, OMS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: