DSP Suceava: Peste 250 de copii vaccinati in campania ”Din usa in usa”

08/08/2018

DSP Suceava: Peste 250 de copii vaccinati in campania ”Din usa in usa”

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-suceava-peste-250-de-copii-vaccinati-in-campania-din-usa-in-usa/


Catalina Zorescu, directorul DSP Suceava, spune ca peste 250 de copii din patru localitati sucevene au fost vaccinati antirujeolic in urma Campaniei de informare ‘Din usa in usa’.

Ea a precizat ca, in cadrul acestei campanii, s-au intensificat actiunile de promovare a vaccinului ROR, iar personalul de specialitate din DSP si asistenti comunitari au convins parintii a 254 de copii sa accepte vaccinarea acestora.

“Pentru noi este o mare realizare. Chiar si un singur parinte refractar pe care noi il convingem sa-si vaccineze copilul inseamna ca un copil este salvat de la imbolnavire”, a spus Zorescu citata de Agerpres.

Directorul DSP Suceava apreciaza ca unii parinti au refuzul sa-si vaccineze copiii si din cauza unei precare informari sau a unei comunicari ineficiente.

“In majoritatea cazurilor este o lipsa de comunicare, o lipsa de timp a personalului medical in a sta de vorba cu pacientii si in a le prezenta avantajele vaccinarii. Am avut cazuri de refuzuri la vaccinare asumate de parinti care s-au razgandit in urma prezentei colegilor nostri, ceea ce ne face sa nu abandonam lupta”, a mai spus medicul epidemiolog conform sursei mentionate.

Continut educational:

Ea a precizat ca, in luna iulie, s-a inregistrat o scadere a cazurilor de rujeola in judet si spera ca acest trend sa continue si in perioada urmatoare.

De la inceputul anului si pana acum, in judetul Suceava s-au inregistrat 207 cazuri de rujeola. Potrivit conducerii, DSP Suceava dispune de doze suficiente de vaccin ROR, iar de la inceputul acestui an au fost vaccinati peste 7.700 de copii.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: