DSP Olt: Peste 2.700 de copii nevaccinati din cauza deficitului dozelor necesare

05/12/2018

DSP Olt: Peste 2.700 de copii nevaccinati din cauza deficitului dozelor necesare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dsp-olt-peste-2-700-de-copii-nevaccinati-din-cauza-deficitului-dozelor-necesare/

Peste 2.000 de copii cu varsta de 14 ani si aproximativ 740 de copii cu varsta de 6 ani sunt restantieri la vaccinarea cu produsele Adacel (difterie si tetanos) si Tetraxim (difterie, tetanos, pertusis, poliomielita) potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Olt citat de Agerpres.

Conform datelor statistice ale DSP Olt, la vaccinul Adacel destinat copiilor cu varsta de 14 ani, sunt 2.218 de restantieri, acest produs biologic lipsind din stocurile DSP de peste trei luni.

Incepand din vara acestui an, Ministerul Sanatatii a fost informat despre tendinta de epuizare a stocului de vaccin Adacel, in vederea derularii licitatiei nationale, mai sustin reprezentantii DSP Olt conform sursei mentionate.

Continut educational:

Potrivit acesteia, si vaccinul Tetraxim lipseste din judetul Olt de aproximativ doua luni, iar numarul restantierilor a fost estimat la 740 de copii.

De altfel, reprezentantii institutiei au mai precizat ca la alte vaccinuri pentru copii nu este deficit. Unele, cum ar fi ROR-ul, sunt in cantitati suficiente pentru cateva luni.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: