Dr. Virgil Musta, acuzat de ANI de conflict de interese: Nu am luat foloase necuvenite

11/01/2023
Dr. Virgil Musta, acuzat de ANI de conflict de interese: Nu am luat foloase necuvenite

Dr. Virgil Musta, acuzat de ANI de conflict de interese: Nu am luat foloase necuvenite

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/dr-virgil-musta-acuzat-de-ani-de-conflict-de-interese-nu-am-luat-foloase-necuvenite/

Dr. Virgil Musta, Seful Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului ‘Dr. Victor Babes’ din Timisoara, spune ca nu a produs prejudicii si nu a luat foloase necuvenite. Medicul a fost acuzat de conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI).

“Au aparut in ultimul timp in spatiul public mai multe acuzatii care mi se aduc. Nu am dorit sa comentez absolut nimic pana acum, nu pentru ca acuzatiile ar fi adevarate, ci pentru ca, orice as spune, vorbele mele vor fi probabil fara rost pentru cei care mi-au pus deja o eticheta. Din respect pentru toti cei care nu s-au grabit totusi sa stearga repede cu buretele tot ceea ce am incercat sa fac in perioada pandemiei pentru a ajuta oamenii, pentru a salva vieti si nu pentru a ma imbogati, spun doar ca in afara de munca foarte intensa de la spital, m-am implicat absolut voluntar, in multe proiecte tocmai pentru a-mi pune experienta in slujba comunitatii, pentru a ajuta medicii sau pacientii si am incercat sa transmit publicului, pe un limbaj cat mai simplu, tot ceea ce am invatat despre evolutia total necunoscuta a COVID-19 la acea vreme, astfel incat sa poata beneficia de aceste informatii cat mai multa lume. Nu am produs prejudicii si nu am luat foloase necuvenite. Am convingerea ca justitia va elucida corect toate acuzatiile care mi se aduc”, afirma dr Virgil Musta, intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unei informari a Agentiei Nationale de Integritate (ANI), ‘la data de 20 iulie 2020, societatea comerciala in cadrul careia persoana evaluata si fratele acesteia detin calitatea de asociat si functia de medic primar, iar sotia persoanei evaluate detine functia de medic specialist, a incheiat un contract de prestari servicii medicale si actele aditionale aferente, cu spitalul in cadrul caruia Musta Virgil Filaret exercita functia de sef sectie, incalcand astfel prevederile art. 178, alin. (2) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu prevederile art. 185, alin. (15) din acelasi act normativ.

Anul trecut, medicul Virgil Musta a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte cadre medicale din cadrul unitatii sanitare, intr-un dosar in caree a fost acuzat de abuz in serviciu.

Etichete: dr virgil musta, ANI, conflict de interese

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: