Despre Formare Medicala

30/11/2011

Despre Formare Medicala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/despre-formare-medicala/

Formare Medicala – Portal de Informare si Educatie Medicala

“Dorim ca rolul si implicarea Medicilor de Familie in sanatate sa creasca. In viziunea noastra doar prin asigurarea unei foarte bune colaborari intre medicii de familie si medicii specialisti se pot obtine beneficii semnificative in interesul pacientilor.”

Dr. Rodica Tanasescu

Presedinte SNMF

Formare Medicala este un proiect dezvoltat sub egida SNMF, reprezentand un portal de informatii si educatie dedicat Medicilor de Familie. In cadrul acestui portal, sunt oferite cursuri la distanta pentru acei medici care doresc sa isi continue educatia medicala, stiri, interviuri, evenimente, articole si instrumente dedicate medicilor de familie, totul pe suportul unei platforme performante accesibile non-stop.

premiubritish
premiugalamedicalmanager

 

 

Cursurile interactive – un efort de echipa

Cursurile GRATUITE, interactive, accesibile online au un continut educational bogat, oferit de autori cu experienta si recunoastere pe plan national. Cursurile sunt elaborate de echipe de specialisti formate din:

  • Medici de diverse specializari, cadre universitare cu activitate academica bogata dar si cu multa experienta medicala practica
  • Medici de familie formatori care asigura adaptarea materialelor pentru o cat mai buna adresare catre medicii de familie
  • Specialisti in educatie la distanta, care asigura urmarirea obiectivelor de studiu de-a lungul lectiei si sublinierea informatiilor cheie prin animatii, exercitii si alte elemente interactive;

Accesand www.formaremedicala.ro, cursantii pot studia cursurile disponibile intr-o maniera interactiva si isi pot fixa si testa cunostintele dobandite. In urma sustinerii si promovarii examenelor online se obtin credite EMC.

“Rolul medicului de familie este important in orice arie de specialitate” afirma D-na Dr. Daciana Toma, medic primar medicina de familie, “pot sa argumentez acest lucru spunandu-va ca medicul de familie are rolul principal atunci cand este vorba de depistarea precoce a afectiunilor si de monitorizarea pacientului si de a face ceea ce, imi place mie sa spun ca este ca un puzzle, de a gandi pacientul in contextul afectiunilor sale, a statutului sau socio-economic, a istoricului [..]noi asa am si gandit atunci cand am ales ariile de specialitate pentru platforma de e-learning.”

“Avem o colaborare foarte buna cu medicii de familie, avem parteneriate cu ei, bazate pe comunicare si pe respect.” Precizeaza Dl. Dr. Cristian Surcel, medic primar urolog.

Informare pentru medicii de familie

Portalul Formare Medicala pune la dispozitia medicilor de familie sectiuni de stiri medicale si educationale, evenimente, interviuri, articole medicale, si de interes general si alte instrumente specifice dedicate. Echipa de redactie Formare Medicala raspunde cerintelor reale de informare si asigura un continut editorial de calitate in colaborare permanenta cu medicii de familie.

Presentare in limba engleza a proiectului disponibila aici.

Platforma FormareMedicala – accesibila non-stop

Platforma FormareMedicala care ofera acces la informatiile de specialitate si cursurile online este asigurata de echipa Data Center Solutions formata din profesionisti in marketing online si tehnologia informatiei in colaborare cu cadre medicale astfel incat sa adreseze cat mai bine medicii de familie.

Sandra AlexiuDr. Sandra Alexiu – Consultant Medical / Data Center Solutions.

Dr. Alexiu este medic de familie si in acelasi timp are experienta in aplicatii specifice in domeniul medical:
“Am colaborat indeaproape cu alti specialisti pentru a ne asigura ca acest proiect ambitios de informare si invatare la distanta va fi unul de success in randul medicilor de familie, raspunzand cat mai bine necesitatilor acestora de perfectionare. Navigarea, sectiunile portalului, tutorialele, cursurile sunt concepute astfel incat un medic de familie sa se informeze si sa studieze cu placere si eficienta.”

Oana Bornaz – Director General, conduce compania Data Center Solutions, o firma cu experienta de 6 ani in proiecte de comunicatii, management, securitatea datelor si eLearning.

Cristian Dorobantescu – Strategic Marketing VP / Data Center Solutions. Cristian Dorobantescu este specializat in crearea si dezvoltarea de proiecte strategice online adresate pietei romanesti si internationale.

 

Drepturi de autor

Informatiile de pe acest site sunt protejate prin legile ce guverneaza Drepturile de Autor. Vizitatorii nu au dreptul de a folosi aceste informatii in alte scopuri decat cele determinate exclusiv de acest site. Vezi termenii de utilizare disponibili aici.

 

Parteneri

 

Parteneriatul cu Societatea Nationala de Medicina Familiei si Data Center Solutions in cadrul proiectului formaremedicala.ro constituie pe de o parte, o modalitate de promovare a unei informari corecte si cat mai complete, iar de alta parte, o garantie a calitatii programelor educationale. Educatia medicala continua tine de esenta profesiei medicale si protejeaza siguranta pacientului. Ea trebuie sa se adapteze timpului si de aceea, Colegiul Medicilor din Romania sustine si modalitatile moderne, cum ar fi educatia medicala online“, a declarat dl prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

 

AMFB (Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti) isi propune dezvoltarea si afirmarea specialitatii “Medicina de Familie”, precum si reprezentarea, sustinerea, si protejarea intereselor membrilor sai in toate sferele de activitate si prin toate mijloacele permise de lege.

 

 

British Medical Journal (BMJ), revistã de specialitate, editatã sub egida Asociaţiei Medicale Britanice înca din 1837, este cea mai cititã publicaţie medicalã din Marea Britanie. BMJ şi-a castigat o largã audienţã în întreaga lume prin articolele de înalta ţinutã ştiinţificã. Jurnalul britanic are, în prezent, una dintre cele mai mari cote de influenţã in media medicalã. BMJ Romania este partener FormareMedicala.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsori principali

 

GlaxoSmithKline este sponsorul principal al SNMF in proiectul FormareMedicala contribuind atat la realizarea platformei cat si la productia unui numar important de cursuri, care astfel au putut fi oferite gratuit medicilor de familie din Romania.

 

 

 

Pfizer Romania este sponsor principal al portalului FormareMedicala dedicat medicilor de familie din Romania, compania sustinand eforturile de informare si o serie de cursuri pe ariile de patologie indicate ca fiind de maxim interes de catre medici, astfel incat aceste servicii sa poata fi oferite gratuit si sa contribuie la efortul de Educatie Medicala Continua.

 

Sponsori

 

actavislogo

Actavis Romania sponsorizeaza o serie de articole medicale care sustin pregatirea profesionala in domeniul hipertensiunii arteriale, si Cursul Abordarea pacientului hipertensiv si diabetic.

 

 

 

 

servier_logo
Servier Pharma – sponsor al cursului Angina pectorala stabila care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie informatii despre: anatomia si fiziologia circulatiei coronare, elemente de etiopatogenie a ischemiei cardiace, mecanismele fiziopatologice, managementul pacientului cu angina pectorala, investigatiile paraclinice, modul de realizare a diagnosticului pozitiv si diferential, tratamentul farmacologic si nonfarmacologic ca si prognosticul acestei afectiuni .

 

 

 

 

 

 

logo_abbvie
ABBVIE – sponsor al cursului Psoriazis care pune la dispozitie medicilor de familie informatii esentiale despre aceasta tulburare a sistemului imunitar si despre efectele disfunctiei imune asupra proliferarii si diferentierii keratinocitelor.

 

 

 

 

BMS_logo (2)
Bristol-Myers Squibb – sponsor al cursului Infectia cu virusul Hepatic B, care dezbate cele mai importante aspecte despre legate de prevalenta infectiei, diagnosticul, tratamentul si profilaxia – toate din perspectiva activitatii medicilor de familie.

 

 

 

 

Genzyme Romania sponsorizeaza cursul intitulat “Bolile lizozomale – in practica Medicului de Familie ” prin care ne propunem sa prezentam medicilor de familie o imagine de ansamblu asupra bolilor lizozomale, menita sa ii ajute in practica de zi cu zi.

 

 

 

 

sanofi
Sanofi Pasteur sprijina medicii de familie prin oferirea unor materiale interactive in care se prezinta exemple de consiliere pentru diverse categorii de pacienti.

 

 

 

jansen
Janssen Sustine realizarea cursului Mielomul Multiplu, care aduce in atentia medicilor de familie semnele si simptomele caracteristice patologiei, interpretarea investigatiilor paraclinice si colaborarea cu medicii hematologi in vederea diagnosticarii precoce a mielomului multiplu. Cursul prezinta importanta unei monotorizari active si alternativele de tratament disponibile in Romania.

 

 

 

 

 

Coca-Cola Romania S.R.L – sponsor al proiectului FormareMedicala.ro.

 

 

 

Unul dintre cele mai importante proiecte realizate in Domeniul Educatiei Medicale Continue online este setul de cursuri pe patologia Diabetului Zaharat. Platforma FormareMedicala ofera 4 cursuri a cate 5 lectii fiecare, cu autori de prestigiu atat specialisti in Boli de Nutritie si Diabet cat si specialisti in Medicina de Familie. Proiectul a fost posibil cu sustinerea financiara din partea Astra Zeneca.

 

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: