Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare a site-ului www.formaremedicala.ro

Termeni si conditii

Va recomandam studierea cu atentie a acestui document, pentru folosirea in cele mai bune conditii a site-ului www.formaremedicala.ro  sau a serviciilor oferite.

 

Termenii și condițiile conțin informații despre modul în care puteți utiliza conținutul site-ului, despre prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal și cookie-urile utilizate pe site.

 

Accesul şi utilizarea acestui site sunt supuse următoarelor condiţii de utilizare şi tuturor legilor şi regulamentelor aplicabile.

 

Utilizarea in continuare a acestui site sau a serviciilor oferite implica acceptarea termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul acestui document, cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Utilizarea de catre Profesionistii in Domeniul Sanatatii

Unele informatii sunt disponibile numai Profesionistilor in Domeniul Sanatatii. Acestea pot fi accesate doar dupa crearea unui cont, ca utilizator autentificat, in calitate de profesionist in domeniul sanatatii.

La crearea contului, utilizatorul inregistrat, cu datele de identificare din platforma www.formaremedicala.ro au agreat următoarele:

Acesta reprezintă termenii si conditiile propuse de societatea Data Center Solutions S.R.L. și trebuie acceptat înainte de accesarea informatiilor destinate profesionistilor in domeniul sanatatii de pe site-ul www.formaremedicala.ro.

Crearea unui cont de utilizator, prin bifarea căsuței – Am luat la cunoștință de Termenii si conditiile de utilizare a FormareMedicala.ro. reprezintă o acceptare din partea utilizatorului a conditiilor specificate de Data Center Solutions S.R.L.  în condițiile stipulate de art. 9 din Legea comerțului electronic 365/2002. Bifarea căsuței reprezintă o semnătură electronică, în sensul art. 4 pct. 3 din Legea semnăturii electronice nr. 455/2001, având aceeași valoare cu o semnatură olografă.

Înregistrare, parole și responsabilități

Înregistrarea pe site-ul www.formaremedicala.ro este gratuită. Accesul utilizatorului (Profesionist in Domeniul Sanatatii) la anumite funcționalități din cadrul site-ului (exemplu: cursurile online) este permis doar Utilizatorilor care agreaza termenii si conditiile de utilizare a a site-ului. Vă recomandăm să nu dezvăluiți nimănui parolele de acces.

Din păcate, nicio transmisie de date prin intemediul internetului nu poate fi garantată a fi 100% sigură. În consecință, în ciuda eforturilor noastre de a vă proteja informația și de a folosi protocoale securizate de transmitere a informației (https), Data Center Solutions S.R.L. nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de dumneavoastră către noi. Vă avertizăm, așadar, că orice informație trimisă către noi se va face pe propriul dumneavoastră risc.

Orice acces neautorizat la elementele ne-publice ale site-ul www.formaremedicala.ro sau accesul altor persoane în afara celor neautorizate la un cont găzduit de noi reprezintă infracțiunea de acces fără drept la un sistem informatic și va fi sancționată conform legislației române în vigoare.

Drepturi de autor

Toate marcile si siglele care apar in acest site apartin posesorilor de drept. In afara cazurilor in care obiectele sunt identificate cu “NEPROTEJAT DE DREPTURI DE AUTOR”, continutul acestui site apartine Data Center Solutions.

Data Center Solutions nu autorizeaza copierea documentelor si materialelor publicate pe acest site sau folosirea lor in alte scopuri decat cele expres mentionate. Este interzisa reproducerea, incorporarea, sau transmiterea, partiala sau totala a continutului, sub orice forma (tiparit, electronic sau in orice alt format) fara un acord scris din partea Data Center Solutions S.R.L.

Fie ca este specificat sau nu, marcile inregistrate, marcile de servicii sau logo-urile care apar pe acest site sunt proprietatea proprietarilor lor, in drept. Data Center Solutions nu pretinde proprietatea sau afilierea cu marcile inregistrate ale unei terte parti in cazul in care acestea apar pe site.

Cursuri, Studii de caz, Articole, Informari, Comunicate de presa, altele

Data Center Solutions publica pe www.formaremedicala.ro anumite materiale disponibile pe acest site ca urmare a acordurilor de parteneriat cu divese entitati (societati, autori, etc). Aceste materiale vor contine notificari de drepturi de autor specifice materialului respectiv. Nicio notificare de acest fel nu va putea fi folosita pentru a conferi in mod direct sau indirect drepturi de orice fel asupra materialelor respective.

FormareMedicala.ro acorda profesionistilor in sanatate accces la continut de tip Curs online publicat pe www.formaremedicala.ro (care sunt sau nu creditate EMC).

Accesul la curs si examenul aferent NU este transferabil! Este interzis accesul la curs sau examen in numele altui utilizator

Este obligatorie parcurgerea integrala a cursului inaintea inceperii examinarii online.

Este interzisa copierea, stocarea, comunicarea sub orice forma a examenului.

Accesul la examen este asigurat in conditiile stabilite de Colegiul Medical de profil (de exemplu: Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor, Ordinul Moaselor si Asistentelor, etc)

În cazul în care Data Center Solutions primește o notificare cu privire la existența unor utilizari care nu sunt in conformitate cu termenii si conditiile, își rezervă dreptul de a suspenda contul de utilizator sau bloca accesul la acesta.

Orice acces la continutul destinat Profesionistilor in Domeniul Sanatatii care incalca Termenii si conditiile va fi raportat catre organizatorul cursului si Colegiului medical de profil.

Daca vor exista suspiciuni de fraudare a examenelor, utilizatorii vor fi solicitati sa se prezinte pentru re-examinare la sediul Organizatorului de curs.

Nici o garantie

Acest site este controlat si operat de Data Center Solutions. Data Center Solution nu isi asuma nicio responsabilitate asupra continutului materialelor in site.

Materialele de pe acest site sunt proprietatea autorilor lor, asa cum acestia au declarat si asa cum acestea apar pe acest site.

ACESTE MATERIALE SUNT FURNIZATE IN STAREA LOR CURENTA, FARA GARANTII DE NICI UN FEL EXPLICITE SAU IMPLICITE, INCLUSIV DAR FARA LIMITARE, GARANTII ASUPRA CALITATII DE PROPRIETAR AL MATERIALELOR POSTATE, CONTINUTULUI MEDICAL, ADECVARII LA UN SCOP SPECIFIC. IN MOD EXPRES MATERIALELE DIN SITE NU CONFERA INFORMATII PENTRU MEDICATIE SAU AUTOMEDICATIE, PENTRU DIAGNOZA SAU AUTODIAGNOZA.

Data Center Solutions nu ofera garantii asupra acuratetii, completitudinii informatiilor, texte sau grafice, link-urilor sau altor elemente continute in acestea.

Acest website a fost creat pentru furnizarea de informatii stiintiifice si de educatie medicala pentru profesionistii care activeaza in domeniul medical.

Informatiile publicate pe site-ul www.formaremedicala.ro au caracter informativ si nu inlocuiesc consultatiile, diagnosticele si tratamente de specialitate – medicale, sau de alta natura. Felul in care sunt utilizate informatiile de pe site intra in responsabilitatea utilizatorului. Proprietarul site-ului nu isi asuma responsabilitatea pentru felul in care sunt utilizate informatiile publicate pe site de catre cei care le citesc.

Folosirea site-ului www.Formaremedicala.ro se face pe riscul utilizatorului. Data Center Solutions nu va fi responsabil pentru nicio paguba directa sau indirecta, rezultata din culpa sau cu intentie, inclusiv, dar fara a se limita la greseli de diagnostic, de medicatie, pagube materiale, pagube morale, pierderi material, de reputatie, de imagine sau alte forme de pagube care ar putea rezulta din informatiile de pe acest site.

Informatiile de pe acest site pot fi modificate in timp fara notificare prealabila si nu reprezinta o promisiune din partea Data Center Solutions.

Data Center Solutions nu isi asuma responsibilitatea pentru infectarea cu virusi ca urmare a accesarii materialelor audio, video sau text de pe acest site.

Link-uri externe/ Conexiuni hipertext

Acest site contine legaturi catre alte site-uri, care sunt in afara controlului Data Center Solutions, care consideram ca sunt relevante in contextul respectiv. Daca accesati aceste site-uri, parasiti site-ul Data Center Solutions si veti naviga sub alti termeni de utilizare, asa cum sunt definiti acestia in site-urile respective. Data Center Solutions nu este responsabila pentru politica de confidentialitate sau termenii de utilizare ale acestor site-uri.

Data Center Solutions nu controlează şi nu este răspunzătoare pentru conţinutul şi condiţiile de confidenţialitate sau securitate şi de funcţionalitate a acestor site-uri. Fără a se limita la cele mai sus menţionate, Data Center Solutions îşi declină în mod special orice răspundere dacă aceste site-uri:

 • încalcă drepturile de proprietate intelectuală ale unei terţe părţi;
 • sunt inexacte, incomplete sau conţin informaţii înşelătoare;
 • nu au caracter comercial sau nu răspund îndeplinirii unui anumit scop;
 • nu oferă o securitate adecvată;
 • conţin viruşi sau alte elemente cu caracter distructiv; sau
 • sunt licenţioase sau calomnioase.

De asemenea, Data Center Solutions nu autorizează conţinutul sau orice alte produse şi servicii prevăzute pe astfel de site-uri. Dacă intraţi printr-un link pe astfel de site-uri sau pe acest site, vă asumaţi personal riscul, fără a exista în acest sens permisiunea Data Center Solutions.

Finantarea

Exista continut (cum ar fi cursuri, studii de caz, sectiuni, comunicari, altele) publicat pe www.formaremedicala.ro realizat cu sprijin financiar din partea altor firme sau societati. In acest caz, Firma sau Societatea care a sprijinit financiar crearea unui anumit continut este mentionata in raport cu acel continut.

Cursurile disponibile pe aceasta platforma sunt proprietatea SNMF si sunt accesibile din portalul FormareMedicala.ro in cadrul proiectului desfasurat sub egida SNMF ca urmare a parteneriatului cu Data Center Solutions. Pentru realizarea cursurilor, SNMF a obtinut sponsorizari dupa cum este specificat in pagina fiecarui curs.

Continutul cursurillor NU este influentat de sponsorizare. Acesta este realizat de autori – profesionisti in Sanatate.

Comunicarea cu medicii de familie prin newslettere, retele de socializare, etc poate fi sponsorizata de catre sponsori mentionati in cadrul acelei comunicari sau in sectiunea “Despre Noi” a www.formaremedicala.ro.

Reclama si publicitatea

Site-ul poate afisa reclame Google si linkuri ale caror continut nu poate fi controlat de catre echipa FormareMedicala.ro

In cadrul site-ului vor putea fi postate urmatoarele tipuri de reclama:

 • Bannere cu linkuri
 • Reclame Google si linkuri
 • Articole sponsorizate de tip advertorial

Articolele sponsorizate vor fi marcate clar cu sigla sponsorului si textul “Articol sponsorizat de”

Date personale / Privacy policy

Formular

FORMULAR DE INFORMARE SI CONSIMTAMANT PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Societatea Data Center Solutions SRL (in cele ce urmează „Societatea”) respecta dreptul Dumneavoastră la protecţia datelor cu caracter personal si considera ca deţinerea si prelucrarea acestor date trebuie sa fie efectuata in deplina concordanta cu prevederile legale in vigoare, si respectiv a Regulamentului UE nr. 679/2016 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu car er personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare aDirectivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR)

Prin urmare, in cele ce urmează, dorim sa va solicitam consimţământul pentru prelucrarea de către Societate a categoriilor de date personale mai jos menţionate precum si sa va informam cu privire la modul in care vom utiliza aceste date si drepturile pe care Dumneavoastră le deţineţi in conformitate cu legea.

Datele dvs. cu caracter personal sunt extrem de importante, iar Societatea asigură prelucrarea acestora într-un mod sigur prin aplicarea și menținerea unor măsuri adecvate, în vederea protejării acestora împotriva distrugerii, pierderii intenționate sau nu, alterării, divulgării sau accesării neautorizate, inclusiv atunci când prelucrarea presupune transmiterea datelor printr-o rețea, precum și împotriva oricărei forme de prelucrare ilegală.

Categorii de date personale privitoare la Dumneavoastră prelucrate:

Informatii furnizate de Dumneavoastra

Creare de cont. In scopul menţionat mai sus, sunteţi rugat sa completaţi câmpurile prevăzute in aceasta aplicaţie cu următoarele date: nume si prenume, adresa, CNP, e-mail, telefon mobil, profesie, loc de munca si adresa acestuia inclusiv telefon, specialitatea, grad profesional, cod de parafa.

Continut furnizat de utilizatori. Functionalitatile www.formaremedicala.ro permit publicarea de comentarii. Daca alegeti sa publicati comentariile Dumneavostra pe www.formaremedicala.ro va supuneti urmatoarelor reguli de utilizare:

 • Comentariile si intrebarile vor fi facute publice dupa moderarea lor de catre administratorii site-ului
 • In momentul publicarii, comentariul/intrebarea, acesta va fi marcat vizibil cu numele dvs (pe care l-ati completat la trimiterea formularului de comentarii);
 • Dupa publicarea comentariilor/intrebarilor de catre moderator acestea pot fi modificate/sterse numai daca contactati echipa FormareMedicala utilizand formularul de contact disponibil aici https://www.formaremedicala.ro/contact/;
 • Comentariile sunt moderate intr-un termen de 72 de ore lucratoare de la trimiterea acestora;
 • Comentariul dumneavoastra si orice alte date personale furnizate in acest context vor putea fi raportate ca incidente de farmacovigilenta;
 • Daca raspunsul la un comentariu/intrebare este furnizat de catre un medic, acest lucru va fi indicat;
 • Daca nu este specificat in mod expres altfel, toti autorii comentariilor/intrebarilor sunt considerati ca nefiind medici;
 • Este strict interzisa publicarea mesajelor sau pozelor cu continut daunator, amenintator, inselator, defaimator, plin de resentiment, agresiv, rasist, vulgar, denigrant, indecent, insultator, violent, obscen sau pornografic.
 • Incalcarea politicii privind postarea de comentarii/intrebari pe site atrage dupa sine blocarea definitiva a respectivului utilizator de la utilizarea comentariilor, inca de la prima abatere;
 • Daca prin intermediul comentariilor decideti sa postati informatii care nu sunt provenite din experientele proprii, trebuie sa indicate in mod clar sursa informatiei; Orice comunicare de la utilizatori (altele decit informatiile personale), care sunt acoperite de confidentialitate, sunt tratate ca neconfidentiale si ca nefiind proprietatea acestora. Astfel, in cazul in care cei care acceseaza documentele din acest site intervin cu intrebari, comentartii, etc. in legatura cu continutul unui material, aceste informatii vor fii considerate ca neconfidentiale si proprietarul acestui site nu va avea nici un fel de obligatie legata de aceste informatii, avand libertatea sa le reproduca / utilizeze public si distribuie.

Comunicare directa: Daca ne contactati direct prin mijloace electronice, vom dobandi informatii aditionale cum ar fi nume, adresa de email, telefon, continutul comunicarii, atasamente sau alte informatii pe care alegeti sa ni le furnizati.

Adrese de email. In diferite locuri in site sunt formulare de contact care solicita introducerea unei adrese de email. Colectarea acestei adrese de email pentru utilizatorii neinregistrati este folosita pentru contact ulterior pe problemele pentru care am fost solicitati sau in alte scopuri.

Informatii colectare despre Dumneavoastra ca urmare utilizarii www.formaremedicala.ro

Log-uri, Cookies, tehnologii de trasabilitate. Data Center Solutions retine informatii de tip Log pentru a diagnostic eventuale probleme hardware sau software ale serverelor pe care ruleaza aplicatia, pentru a putea face comparatii cu rapoartele sumarizante. De asemeni sunt folosite cookies pentru a livra utilizatorilor continut specific sau pentru alte scopuri.  In special, dezvoltam intern capabilitati de trasabilitate automata pentru prevenirea fraudarii examenelor

Folosirea adreselor IP:  O adresă IP (Internet Protocol) este un set de cifre care este alocat în mod automat computerului dvs atunci când vă logaţi la furnizorul dvs de internet sau prin reţeaua locală a organizaţiei dvs (local area network – LAN) sau wide area network (WAN). Serverele de web identifică în mod automat computerul dvs prin intermediul adresei de IP care vă este alocată în timpul sesiunii dvs online.

Data Center Solutions sau alte terţe părţi care acţionează în numele său poate colecta adresele de IP în scopul administrării sistemelor şi pentru a audita utilizarea site-ului său. Vom folosi adresele IP pentru a identifica utilizatorii site-ului nostru atunci când considerăm necesar să instituim complianţa cu termenii de utilizare ai site-ul sau să ne protejăm serviciul, site-ul sau utilizatorii.

Cookies. Data Center Solutions poate plasa un “cookie” în browserul computerului dvs. Acestea sunt fişiere mici în format text care ne furnizează informaţii despre frecvenţa cu care un utilizator accesează site-ul nostru şi modul în care îl utilizează. Acestea nu conţin informaţii care să conducă la identificarea unei persoane, dar, în cazul în care ne transmiteţi astfel de informaţii, de exemplu înregistrându-vă pe site-ul nostru, este posibil ca acestea să se coreleze cu informaţiile stocate în cookie.

Informatii pe care le primim de la alte Parti

Parteneri: Putem, de asemenea, primi informatii publice despre dvs de la partenerii nostrii si sa le combinam cu informatiile pe care le avem despre dvs.

Informaţii care nu pot conduce la identificarea unei persoane

Data Center Solutions colectează de asemenea informaţii care nu pot conduce la identificarea unei persoane în format cumulativ pentru a înregistra date cum ar fi numărul total de vizitatori de pe fiecare pagină a website-ului nostru şi numele de domeniu al furnizorilor de internet al vizitatorilor site-urilor noastre. Folosim aceste informaţii, care rămân în format cumulativ, pentru a înţelege maniera în care vizitatorii utilizează site-urile noastre pentru a le putea aduce îmbunătăţiri. Putem dezvălui aceste informaţii altor terti. ÎN CADRUL ACESTUI PROCES NU SUNT DEZVĂLUITE INFORMAŢII CARE POT CONDUCE LA IDENTIFICAREA UNEI PERSOANE.

In ce scop folosim informatiile dumneavoastra

 • Datele personale furnizate de Dumneavoastră se vor utiliza in scopul participarii Dvs. la traininguri, conferinte, în vederea formarii profesionale continue pentru cadre medicale si farmacisti si in vederea informarii dvs. cu privire la aspecte legate de calitatea de cadru medical sau farmacist;
 • Pentru a confirma si verifica calitatea Dumneavoastra de Profesionist in Domeniul Sanatatii;
 • Pentru a raporta incidente de farmacovigilenta;
 • Pentru a realiza si mentine serviciile oferite;
 • Pentru a imbunatatii, personaliza si extinde serviciile;
 • Pentru a intelege si a analiza felul in care dvs folositi serviciile;
 • Pentru a dezvolta produse si servicii noi;
 • Pentru a comunica cu dvs privind noutatile privind serviciile sau in scopul de marketing si promovare;
 • Trimiterea de mesaje si notificari de tip push;
 • Identificarea incercarilor de fraudare, in special fraudarea examinarilor online;
 • Pentru a asigura complianta cu termenii si conditiile sau alte drepturi legale sau in conformitate cu legile sau la cererea agentiilor guvernamentele sau a judecatorilor.

În ceea ce privește comunicările legate de marketing, vă vom pune la dispoziție, dacă se impune în mod legal, informațiile respective doar după ce ați selectat această opțiune de a primi aceste comunicări și vă vom oferi posibilitatea de a vă dezabona în orice moment, în cazul în care nu doriți să mai primiți comunicări legate de marketing din partea noastră / a colaboratorilor noștri. Nu vom folosi datele dumneavoastră cu caracter personal în luarea unor decizii automate care să vă afecteze sau să creeze alte profiluri decât cele descrise mai sus.

Durata prelucrărilor și divulgarea datelor

Ca regulă generală privind durata prelucrărilor, păstrarea datelor cu caracter personal într-o formă care permite identificarea persoanelor vizate se va face pentru perioada necesară desfășurării serviciilor convenite, pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate datele, dar nu mai mult de 5 ani.

În principiu, vă vom păstra Datele cu caracter personal pe durata solicitată sau permisă de legislația aplicabilă. Ulterior, la expirarea acestor perioade sau la exercitarea unuia dintre drepturile dumneavoastră, în conformitate cu legea, vom elimina/șterge Datele dumneavoastră cu caracter personal din sistemele și evidențele noastre și/sau vom lua măsuri pentru a le anonimiza, astfel încât să nu mai puteți fi identificat în baza acestora.

Destinatarii datelor personale privitoare la Dumneavoastră:

Informaţiile furnizate de dumneavoastră vor fi putea fi transferate catre:

 • Organizatorul / Operatorul trainingului sau conferintei, de entitatile abilitate sa administreze diplomele. Informatiile vor putea fi transmise catre organizatorii Conferintelor sau cursurilor si catre Colegiul Medicilor, Colegiul Farmacistilor, ORDINUL ASISTENTILOR MEDICALI GENERALISTI, MOASELOR SI ASISTENTILOR MEDICALI, Colegiul Medicilor Dentisti, Colegiul Farmacistilor)
 • Societăţi farmaceutice care opereaza in România.
 • Furnizori de servicii. Am putea transfera informatiile dvs catre furnizori de servicii care executa aceste servicii in numele nostru cum ar fi (Intercom,Campaign Monitor, Monitive, Mailchimp, Google Analytics, Facebook, Hotjar etc)
 • Reclama. Colaboram cu parteneri de marketing third party pentru a afisa reclamele care credem ca v-ar interesa. Acesti parteneri ar putea sa seteze si acceseze propriile cookies, pixel tags, si alte tehnologii similare asupra serviciilor noastre si ar putea sa colecteze de-a lungul timpului sau sa aiba acces asupra informatiilor referitoare la dvs prin intermediul diverselor servicii online
 • Partnereri. De asemenea transferam informatii privind utilizatorii catre parteneri pentru a primi informatii publice aditionale disponibile despre dvs.
 • Analytics. Folosim servicii de analytcs cum ar fi Google Analytics. Google Analytics foloseste cookies pentru a colecta informatii care nu pot duce la identificarea unei persoane. Google ofera optiuni suplimentare privind colectarea de date si cookies aici http://www.google.com/policies/privacy/partners/.
 • Transferurile de business. Informatiile ar putea fi dezvaluite sau transferate catre orice potential cumparator/cumparatori al activelor firmei Data Center Solutions sau alte tranzactii simlare.
 • Conform cerintelor legale. Informatiile pot fi dezvaluite organelor judiciare sau administrative competente, in virtutea aplicarii unor acte normative care face ca dezvaluire sa fie legala.
 • Cu acordul dvs. Putem transfera datele dvs cu acordul dvs.

In acest sens, Data Center Solutions SRL se obliga sa asigure constant un nivel corespunzător de protecţie a datelor cu caracter personal, respectând prevederile legale precum si masurile de securitate aplicabile.

Securitatea datelor personale privitoare la dumneavoastră:

Data Center Solutions SRL va asigura masuri de securitate adecvate pentru protejarea datelor furnizate de Dumneavoastră împotriva accesului neautorizat, distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării sau dezvăluirii, precum si împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegala.

TEMEIUL PRELUCRĂRII DATELOR DUMNEAVOASTRĂ CU CARACTER PERSONAL

Orice operațiune care echivalează cu o prelucrare a datelor dumneavoastră cu caracter personal va fi efectuată pe baza unuia sau a mai multora dintre temeiurile juridice de mai jos:

 • Prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră ca temei juridic pentru colectarea, stocarea și utilizarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, astfel cum este permis de legea aplicabilă;
 • Prelucrarea este necesară în vederea respectării unei obligații legale;
 • Prelucrarea este necesară în vederea protejării intereselor vitale ale dumneavoastră sau ale altei persoane fizice;
 • Prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime ale Societatii, cu excepția cazurilor în care interesele sau drepturile și libertățile dumneavoastră fundamentale prevalează asupra acestor interese. Utilizăm Datele dumneavoastră cu caracter personal pentru interesele noastre legitime, respectiv pentru exercitarea obligațiilor şi drepturilor noastre derivând din prestarea serviciilor pe care le punem la dispozitie.

În cazurile în care dispozițiile legale aplicabile impun consimțământul dumneavoastră prealabil și explicit pentru prelucrarea unor categorii speciale de date cu caracter personal, vom prelucra datele respective doar în temeiul consimțământului dumneavoastră prealabil și explicit.

Puteți alege să vă retrageți consimțământul privind materialele de marketing în orice moment, prin transmiterea unei cereri exprese pe adresa de e-mail: privacy@formaremedicala.ro sau prin poştă la adresa: S.C. Data Center Solutions S.R.L. Str Elena Caragiani 12-14, bl 3i, Sc A Ap6, Bucuresti Sect 1.

* Aveți posibilitatea să vă dezabonați de la informările din partea ”Societatii”.

Drepturile Dvs. și modalitatea de exercitare a acestora

În ceea ce privește datele Dvs. cu caracter personal, având calitatea de persoană vizată, conform GDPR, aveți o serie de drepturi, după cum urmează:

 • Dreptul de a primi informatii cu privire la prelucarea datelor si o copie a datelor procesate (dreptul de acces, articolul 15 GDPR); Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu character personal care o privesc si informatii despre activitatile de prelucrare a acestora.
 • Dreptul de a solicita rectificarea datelor inexacte sau completarea datelor incomplete (dreptul la rectificare, articolul 16 GDPR); Persoana vizata are dreptul de a obtine rectificarea/completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete sau inexact.
 • Dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal si, in cazul in care datele cu caracter personal au fost facute publice, transmiterea informatiilor referitoare la solicitarea de stergere catre alti operatori (dreptul de stergere, dreptul ”de a fi uitat”, articolul 17 GDPR); Persoana vizata are dreptul la stergerea datelor cu caracter personal in cazul in care aceste date nu mai sunt necesare indeplinirii scopurilor pentru care au fost prelucrate, in cazul in care persoana vizata si-a retras consimtamantul pe baza caruia are loc prelucrarea si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare, in cazul in care persoana vizata se opune prelucrarii datelor cu caracter personal, datele cu caracter personal au fost prelucrate illegal sau in cazul in care datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului.
 • Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor (dreptul la restrictionarea prelucrarii, articolul 18 GDPR); Persoana vizata are dreptul de a obtine din partea operatorului restrictionarea prelucrarii in cazul in care persoana vizata contesta exactitatea datelor, pentru o perioada care ii permite operatorului sa verifice exactitatea datelor, daca prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor, in cazul in care operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucarii, dar persoana vizata i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instant sau cand persoana vizata s-a opus prelucrarii in conformitate cu art.21 alin.(1), pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.
 • Dreptul de a primi datele personale cu privire la persoana vizata intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit si care poate fi citi automat si de a solicita transmiterea acestor date catre un alt operator (dreptul la portabilitatea datelor, articolul 20 GDPR);
 • Dreptul de a se opune prelucrarii datelor cu intentia de a inceta prelucrarea (dreptul la opozitie, articolul 21 GDPR); Persoana vizata are dreptul de a se opune, din motive legate de situatia particulara in care se afla, prelucrarii datelor cu caracater personal care o privesc, inclusiv crearii de profiluri. Operatorul nu mai prelucreaza datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care acesta demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor persoanei vizate sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instant.
 • Dreptul de a retrage oricand un consimtamant dat in vederea opririi unei prelucari a datelor care se bazeaza pe cansimtamantul dvs. Retragerea nu va afecta legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului acordat inainte de retragere (dreptul de retragere a consimtamantului, articolul 7 GDPR);
 • Dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere daca considerati ca prelucrarea datelor este o incalcare a GDPR (dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere, articolul 77 GDPR);
 • Dreptul la o cale de atac judiciara eficienta impotriva operatorului sau a persoanei imputernicite de catre operator (articolul 79 GDPR).

Vă puteți exercita, oricând, oricare dintre drepturile pe care le aveți în calitate de persoană vizată (titulară a datelor cu caracter personal), precum și să solicitați mai multe informații privind aceste drepturi, cu o cerere scrisă, datată, semnată și trimisă prin e-mail la adresa privacy@formaremedicala.ro. În cazul în care adresați o solicitare privind exercitarea drepturilor dvs., vom răspunde acesteia în cel mai scurt timp, însă nu mai târziu de 30 de zile.

De asemenea, aveți dreptul de a înainta o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere și Protecție a Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Legislatie aplicabila, litigii si jurisdictie

Legile romane in vigoare vor guverna Termenii si conditiile de utilizare, precum si orice litigiu, de orice fel, care ar putea sa apara intre utilizatori si proprietarul site-ului. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat de instanta competenta, de la sediul profesional al cabinetului in conformitate cu legile romane in vigoare.

Nici una dintre partile contractante, conform art.1351 Cod civil, nu raspunde de neexecutarea la termen sau/si de executarea in mod necorespunzator – total sau partial – a oricarei obligatii care ii revine cu privire la livrarea serviciilor, daca neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiei respective a fost cauzata de forta majora, asa cum este definita de lege.

 

Data ultimei modificari: 24.02.2021