Costuri suplimentare pentru programul de poliartrita reumatoida

16/10/2015

Costuri suplimentare pentru programul de poliartrita reumatoida

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/costuri-suplimentare-pentru-programul-de-poliartrita-reumatoida/

poliartritaCele mai noi molecule incluse in programul de poliartrita reumatoida, patru la numar, pot duce anual la costuri suplimentare medii de 100 de euro pe pacient, fata de moleculele existente.

“In noiembrie 2014, prin Hotarare de Guvern, in poliartrita reumatoida au fost introduse patru noi molecule. Problema este ca cele patru molecule n-au putut fi prescrise decat incepand din luna august 2015, cand a aparut si protocolul terapeutic. In aceasta perioada, fie n-am avut Comisie de Specialitate, fie au fost divergente intre punctul de vedere al Comisiei de Specialitate, al ANM-ului si al Casei Nationale (…) Am incercat sa vad care ar fi impactul in bugetul fondului a celor patru molecule noi introduse. Moleculele noi ar putea avea o penetrare in piata de 30%, ceea ce ar insemna ca anual, in medie, ar trebui sa platesc pe un pacient 100 de euro in plus fata de ceea ce plateam pentru moleculele deja existente”, a declarat dr. Oana Ingrid Mocanu, directorul Directiei Farmaceutice, Dispozitive si Clawback din cadrul CNAS, conform Agerpres.

Aceste declaratii au facut in cadrul Conferintei Nationalaede Farmacoeconomie si Management Sanitar ce se desfasoara in aceste zile la Targu Mures.

Citeste si Accesul pacientilor la sistemul sanatate, dificil din cauza subfinantarii bugetului pentru medicamente

Accesul pacientilor din Romania la sistemul sanitar este extrem de dificil, spune conducerea Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente. Principal cauza o constituie lipsei unei finantarii corecte a bugetului pentru medicamente.

Citeste si A inceput campania de vaccinare antigripala

“E pentru prima oara dupa foarte multi ani, cand in cabinetul meu ajunge vaccinul gripal la timp. Trebuie sa recunosc ca in sfarsit, Ministerul Sanatatii a facut ce trebuia…”

GRATUIT pentru medicii de familie : Poliartrita reumatoida – 10 puncte EMC

Cursul “Poliartrita reumatoida” este un program disponibil on-line, care are ca obiectiv sa puna la dispozitia medicilor de familie cele mai recente informatii despre poliartrita reumatoida

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: