A inceput campania de vaccinare antigripala

15/10/2015

A inceput campania de vaccinare antigripala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/a-inceput-campania-de-vaccinare-antigripala/

VACCIN-NOUAstazi, 15 octombrie, incepe oficial campania de vaccinare antigripala.

Dozele de vaccin au fost achizitionate si mare parte dintre ele s-au distribuit deja in teritoriu.

“E pentru prima oara dupa foarte multi ani, cand in cabinetul meu ajunge vaccinul gripal la timp. Trebuie sa recunosc ca in sfarsit, Ministerul Sanatatii a facut ce trebuia. Pur si simplu si-a respectat promisiunea facuta anul trecut, la lansarea contractului-cadru multianual de achizitionare a vaccinului gripal. Chiar daca lucrurile merg in general prost, trebuie, dupa parerea mea, sa mentionam si lucrurile bune. Avem putine doze deocamdata, dar sper ca e doar prima transa”, spune medicul de familie Sandra Alexiu, vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Romanii nu se arata interesati de vaccinarea antigripala

In ultimii sapte ani, numarul romanilor care se vaccineaza impotriva gripei a scazut de aproape sase ori.

“Nu ma vaccinez, sunt o persoana robusta, nu am probleme de sanatate. Nu-i vad efectul. N-am facut niciodata”, spune o bucuresteanca, citata de Digi24.

In anul 2014 au fost inregistrate 4500 de imbolnaviri, cu 4% mai multe decat in anul anterior. 25 de romani au murit din cauza complicatiilor gripei in ultimul an.

Pe langa dozele de vaccin antigripal deja achizitionate, daca exista interes, reprezentantii Ministerului au anuntat ca mai pot cumpara si altele.

“In cadrul acordului cadru noi avem posibilitatea de-a cumpara mult mai multe doze decat cele pe care le-am achizitionat deja, dar asta in functie de cererea populatiei”, spune Amalia Serban, director in Ministerul Sanatatii, citata tot de Digi24.

Ministerul Sanatatii distribuie anul acesta 500.000 de doze gratuit pentru vaccinarea persoanelor aflate in grupele de risc.

De asemenea, vaccinul antigripal se poate cumpara si din farmacii, unde costa aproximativ 30 de lei.

Citeste si Nicolae Banicioiu: Campania de vaccinare antigripala incepe la timp

Ministerul Sanatatii a cumparat 500.000 de doze de vaccin pentru imunizarea gratuita impotriva gripei a persoanelor cu risc crescut de imbolnavie, dintre care 300.000 au fost deja primite.

Citeste si Proiect: Vaccinarea obligatorie

Copiii nevaccinati vor fi refuzati la inscrierea la gradinita sau la scoala. Asta prevede un proiect de lege al Ministerului Sanatatii care vrea ca vaccinarea sa devina obligatorie.

Citeste siĀ Dezbaterea publica a proiectului privind vaccinarea obligatorie, esential

Dezbaterea publica a proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie a copiilor este esentiala, spune conducerea Societatii Romane de Microbiologie.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: