Copilul diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (Boala Kawasaki), in stare stationara spre bine

17/09/2020
Copilul diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (Boala Kawasaki), in stare stationara spre bine

Copilul diagnosticat cu sindrom multisistemic inflamator (Boala Kawasaki), in stare stationara spre bine

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/copilul-diagnosticat-cu-sindrom-multisistemic-inflamator-boala-kawasaki-in-stare-stationara-spre-bine/

Copilul adus de la Buzau, diagnosticat cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infectiei cu SARS-CoV-2 si internat la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic ‘Dr. Victor Gomoiu’ din Capitala, se afla in stare stationara spre bine.

“Este vorba despre un copil de noua ani si 11 luni venit in spitalul nostru prin transfer de la Buzau sambata, in data de 12 septembrie, cu un diagnostic prezumtiv meningo-encefalita, care a fost internat in cadrul spitalului nostru. A fost testat SARS-CoV-2 conform metodologiei in vigoare si care a fost diagnosticat ulterior de catre medicii nostri cu un sindrom multisistemic inflamator asociat temporar infectiei cu SARS-CoV-2. Se numeste PIMS in literatura de specialitate. Am spus asociat temporar pentru ca sindromul acesta poate sa fie determinat si de alte virusuri, nu numai de SARS-CoV-2, dar avand in vedere situatie epidemiologica si ancheta epidemiologica efectuata pentru acest copil acesta a fost diagnosticul pus de colegii mei din cadrul Serviciului ATI. Copilul este in stare stationara spre bine”, a declarat directorul medical al unitatii, Diana Ionescu, potrivit Agerpres.

Potrivit medicului, acest sindrom este foarte rar chiar si in tarile care au avut multi copii infectati cu noul coronavirus.

“Este un sindrom foarte rar chiar si in tarile care au avut mii de copii infectati, acest sindrom PIMS este foarte rar. In Franta cred ca au fost diagnosticati 17 copii, in SUA au fost diagnosticati pana in 30 de copii. (…) Suntem ajutati de infectionisti profesionisti atat de la Babes, cat si de la Bals, tinem permanent legatura cu autoritatile. Medicii din Spitalul ‘Victor Gomoiu’ se descurca foarte bine, manageriaza cu succes acest caz. (…) Este o boala foarte rara, este citata foarte rar in literatura chiar si la tarile care au avut zeci si sute de mii de copii infectati”, a precizat ea.

Continut educational:

Seful Sectiei ATI de la Spitalul ‘Dr. Victor Gomoiu’, Livia Vladoiu, a aratat ca toate organele copilului sunt afectate, insa el nu este intubat. Potrivit doctorului, “este un copil fara antecedente semnificative anterioare care oricum nu au nicio importanta pentru acest sindrom”.

In opinia sa, copilul ar fi putut sa se infecteze in urma cu trei saptamani cand parintii sai ar fi fost testati pozitiv.

“Copilul posibil sa fi fost infectat in urma cu trei saptamani cand parintii au fost pozitivi testati, dar el nu a fost testat si a fost asimptomatic. Sindromul acesta poate sa apara de la trei saptamani pana la sase luni post-COVID. (…) Starea lui generala este ameliorata”, a mai spus medicul, conform sursei citate.

Etichete: boala kawasaki, sindrom multisistemic inflamator, copil covid-19, spitalul dr victor gomoiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: