OMS studiaza posibila legatura dintre Covid-19 si maladia Kawasaki

18/05/2020

OMS studiaza posibila legatura dintre Covid-19 si maladia Kawasaki

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-studiaza-posibila-legatura-dintre-covid-19-si-maladia-kawasaki/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca studiaza o posibila legatura intre COVID-19 si maladia Kawasaki, un sindrom inflamator care afecteaza copiii, relateaza AFP.

”Ipoteze initiale indica faptul ca acest sindrom ar putea fi legat de COVID -19 (…). Solicitam tuturor clinicienilor din intreaga lume sa lucreze cu autoritatile nationale si cu OMS pentru a fi in alerta si a intelege mai bine acest sindrom care afecteaza copiii. Este crucial sa se caracterizeze cu precizie si urgent acest sindrom clinic, pentru a intelege cauzalitatea sa si pentru a descrie protocoalele de tratament”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Agerpres.

OMS si reteaua sa globala de clinicieni au dezvoltat o definitie preliminara si au pus la dispozitia medicilor un formular de declaratie pentru orice caz suspect de Sindrom de raspuns inflamator sistemic (SRIS).

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Planul National de Vaccinare

Cazurile inregistrate in intreaga lume sunt rare si rolul noului coronavirus in dezvoltarea infectiei ramane necunoscut, a subliniat Michael Ryan, responsabil pentru programele de urgenta din cadrul OMS.

”Nu stim daca este virusul cel care ataca celulele sau daca este raspunsul imunitar” excesiv’ care provoaca inflamatia, cum este in cazul febrei Ebola, a explicat el.

Simptomele sindromului inflamator sunt febra ridicata, dureri abdominale si tulburari digestive, eruptie cutanata, conjunctivita si inflamare a cavitatii bucale. Acestea sunt apropiate de simptomele bolii Kawasaki, care afecteaza copiii si provoaca inflamarea vaselor de sange.

Etichete: sindrom inflamator copii, covid-19 copii, boala kawasaki

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 80 de cadre medicale din Botosani sunt infectate cu SARS-CoV-2

Comisia Europeana a aprobat cumpararea in avans a 80 de milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de Moderna

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a primit un premiu special pentru calitatea ingrijirilor acordate pacientilor cu AVC

Iasi: Peste jumatate dintre pacientii de la UPU, confirmati cu COVID-19

Un medic ATI incurajeaza vaccinarea anti-Covid si vorbeste despre lupta din linia I