OMS studiaza posibila legatura dintre Covid-19 si maladia Kawasaki

18/05/2020
OMS studiaza posibila legatura dintre Covid-19 si maladia Kawasaki

OMS studiaza posibila legatura dintre Covid-19 si maladia Kawasaki

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/oms-studiaza-posibila-legatura-dintre-covid-19-si-maladia-kawasaki/

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a precizat ca studiaza o posibila legatura intre COVID-19 si maladia Kawasaki, un sindrom inflamator care afecteaza copiii, relateaza AFP.

”Ipoteze initiale indica faptul ca acest sindrom ar putea fi legat de COVID -19 (…). Solicitam tuturor clinicienilor din intreaga lume sa lucreze cu autoritatile nationale si cu OMS pentru a fi in alerta si a intelege mai bine acest sindrom care afecteaza copiii. Este crucial sa se caracterizeze cu precizie si urgent acest sindrom clinic, pentru a intelege cauzalitatea sa si pentru a descrie protocoalele de tratament”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Agerpres.

OMS si reteaua sa globala de clinicieni au dezvoltat o definitie preliminara si au pus la dispozitia medicilor un formular de declaratie pentru orice caz suspect de Sindrom de raspuns inflamator sistemic (SRIS).

Cazurile inregistrate in intreaga lume sunt rare si rolul noului coronavirus in dezvoltarea infectiei ramane necunoscut, a subliniat Michael Ryan, responsabil pentru programele de urgenta din cadrul OMS.

”Nu stim daca este virusul cel care ataca celulele sau daca este raspunsul imunitar” excesiv’ care provoaca inflamatia, cum este in cazul febrei Ebola, a explicat el.

Simptomele sindromului inflamator sunt febra ridicata, dureri abdominale si tulburari digestive, eruptie cutanata, conjunctivita si inflamare a cavitatii bucale. Acestea sunt apropiate de simptomele bolii Kawasaki, care afecteaza copiii si provoaca inflamarea vaselor de sange.

Etichete: sindrom inflamator copii, covid-19 copii, boala kawasaki

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: