Creste ingrijorator numarul copiilor ce prezinta un sindrom inflamator rar, posibil asociat cu Covid-19

15/05/2020
Creste ingrijorator numarul copiilor ce prezinta un sindrom inflamator rar, posibil asociat cu Covid-19

Creste ingrijorator numarul copiilor ce prezinta un sindrom inflamator rar, posibil asociat cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/creste-ingrijorator-numarul-copiilor-ce-prezinta-un-sindrom-inflamator-rar-posibil-asociat-cu-covid-19/

Medicii din Franta si nordul Italiei, una dintre zonele cele mai afectate de noul coronavirus, au raportat cresteri ale cazurilor unui sindrom inflamator rar la copii mici, ce prezinta similitudini cu cel raportat in Statele Unite, Marea Britanie si Spania, potrivit unui articol publicat in jurnalul stiintific The Lancet, citat de agentia Reuters.

Sindromul inflamator pediatric multi-sistem (MIS-C) posibil asociat cu COVID-19 prezinta simptome similare socului toxic si bolii Kawasaki, printre acestea numarandu-se febra, eruptii cutanate, inflamatia glandelor si, in cazuri severe, inflamatii la nivelul inimii, relateaza si Agerpres.

Raportarile cazurilor au starnit temeri potrivit carora COVID-19, boala cauzata de noul coronavirus, ar putea reprezenta un risc mai mare pentru copii decat fusese estimat initial.

Guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a anuntat ca sunt in curs de investigare aproximativ 102 cazuri raportate la nivel statal ale unor copii diagnosticati cu un sindrom inflamator rar, posibil asociat bolii COVID-19.

De asemenea, la Bergamo, in Italia, in perioada 18 februarie – 20 aprilie, in Spitalul Papa Giovanni XXIII au fost internati zece copii cu acest sindrom, dintre care opt au prezentat rezultate pozitive la testul pentru anticorpi de coronavirus.

Totodata, si cercetatorii francezi au raportat simptome asemanatoare bolii Kawasaki la 17 copii internati intr-un spital din Paris intre 27 aprilie si 7 mai.

Oamenii de stiinta incearca inca sa stabileasca daca sindromul este asociat noului coronavirus deoarece nu toti copiii cu acesta au avut rezultate pozitive la testul pentru coronavirus.

Potrivit surselor citate, unii cercetatori au sugerat ca familia coronavirusului ar putea declansa boala Kawasaki.

Copiii cu acest sindrom inflamator rar prezinta adesea dureri abdominale severe si varsaturi care progreseaza catre soc, a explicat Ofori-Amanfo pentru Reuters. Acesta a precizat ca niciunul dintre copiii pe care i-a observat recent cu acest sindrom nu avea o boala preexistenta, insa toti prezentau anticorpi pentru coronavirus.

Etichete: sindrom inflamator, sindrom inflamator copii, covid-19 copii, boala kawasaki 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: