Contractul-cadru: Pachetul minimal de servicii medicale in asistenta medicala ambulatorie

01/03/2023
Contractul-cadru: Pachetul minimal de servicii medicale in asistenta medicala ambulatorie

Contractul-cadru: Pachetul minimal de servicii medicale in asistenta medicala ambulatorie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/contractul-cadru-pachetul-minimal-de-servicii-medicale-in-asistenta-medicala-ambulatorie/

Pachetul minimal de servicii medicale in asistenta medicala ambulatorie de specialitate pentru specialitatile clinice, conform Proiectului de Hotarare pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, care va intra in vigoare de la 1 iulie 2023.

1. Pachetul minimal de servicii medicale in asistenta medicala ambulatorie pentru specialitatile clinice cuprinde urmatoarele tipuri de servicii medicale:

1.1. servicii medicale pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala;
1.2. supraveghere si depistare de boli cu potential endemoepidemic;
1.3. consultatii pentru supravegherea evolutiei sarcinii si lauziei.

1.1. Serviciile medicale – pentru situatiile de urgenta medico-chirurgicala: asistenta medicala de urgenta – anamneza, examen clinic si tratament – se acorda in limita competentei si a dotarii tehnice a cabinetului medical in cadrul caruia isi desfasoara activitatea medicul de specialitate.

1.2. Depistarea bolilor cu potential endemoepidemic include, dupa caz, examen clinic, diagnostic prezumtiv, trimiterea la spitalele de specialitate pentru confirmare si tratament.

1.3. Consultatii pentru supravegherea evolutiei sarcinii si lauziei

2. Persoanele care beneficiaza de pachetul minimal de servicii medicale suporta integral costurile pentru investigatiile paraclinice recomandate si tratamentul prescris de medicii de specialitate.

NOTA: Detalierea serviciilor medicale acordate, a documentelor eliberate si conditiile acordarii serviciilor medicale se stabilesc prin norme.

Citeste si:

Contractul-cadru | Pachetul minimal de servicii medicale in asistenta medicala primara

Contractul-cadru | Servicii medicale preventive si profilactice in asistenta medicala primara

Contractul-cadru 2023: Modificari importante pentru asistenta medicala primara

Etichete: pachet minimal servicii medicale in asistenta medicala ambulatorie, asistenta medicala ambulatorie de specialitate, servicii medicale ambulatoriu de specialitate, contract-cadru

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: