Conferinta SNMF | Prof. Dr. Christos Lionis (Grecia), fata in fata cu medicii romani

23/04/2024
Conferinta SNMF | Prof. Dr. Christos Lionis (Grecia), fata in fata cu medicii romani

Conferinta SNMF | Prof. Dr. Christos Lionis (Grecia), fata in fata cu medicii romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/conferinta-snmf-prof-dr-christos-lionis-grecia-fata-in-fata-cu-medicii-romani/

Jovial, deschis si carismatic, Dr. Christos Lionis, Profesor Emerit de Medicina Generala si Asistenta Medicala Primara al Facultatii de Medicina, Universitatea din Creta (Grecia), are o pasiune pentru importanta si valoarea Medicinei de Familie.

Cu un doctorat in medicina la Facultatea de Medicina a Universitatii din Atena, este certificat in medicina interna si in medicina sociala (sanatate publica). De asemenea, el detine un doctorat al Universitatii din Creta, axat pe interventiile de sanatate publica si riscul cardiovascular.

In ultimii 25 de ani, Prof. Dr. Christos Lionis a lucrat la Facultatea de Medicina a Universitatii din Creta, unde detine Catedra de Medicina Generala si Asistenta Medicala Primara.

Pe langa rolul sau de profesor, el este directorul Clinicii de Medicina Sociala si de Familie, iar in luna mai a acestui an, va sta fata in fata cu medicii de familie din Romania, la Conferinta Nationala “Ziua Medicului de Familie 2024” (CNZMF 2024), in cadrul careia are loc cursul international pe teme de hepatologie „Liver Management Problems in Primary Care”, cu puncte EACCM (acreditare la nivel european).

Prof. Dr. Christos Lionis vine de la Universitatea din Creta in Romania, la Sinaia, sa prezinte doctorilor romani lucrarea „Developing, implementing and evaluating a clinical care pathway for NASH/NAFLD primary care patients: lessons from a multi-centre study

“Prof. Dr. Christos Lionis este implicat activ in dezvoltarea asistentei medicale primare si a medicinei generale in Creta, in special in zonele rurale, dar si pe integrarea sanatatii publice si asistentei medicale primare, contribuind la crearea retelelor nationale si europene. El este, de asemenea, coordonatorul unei retele infloritoare de medici generalisti, responsabil pentru coordonarea formarii in specialitate si dezvoltarea profesionala a rezidentilor, precum si coordonator de doctorat.

Prof. Dr. Christos Lionis a fost Director General Adjunct al sistemului regional public de sanatate al Serviciului National de Sanatate Grec pentru regiunea Creta. Sistemul regional de sanatate pentru regiunea Creta este organismul de planificare si reglementare care supravegheaza toate serviciile de sanatate de pe insula. In paralel, in ultimul deceniu, Prof. Dr. Christos Lionis a coordonat Unitatea de Asistenta Medicala Primara din Municipiul Heraklion, o initiativa comuna cu Spitalul Universitar si Municipalitatea Heraklion.

Aceasta unitate ofera ingrijire medicala si asistenta medicala persoanelor cu boli cronice, defavorizate din punct de vedere socio-economic.A fost membru al consiliului de administratie in mai multe asociatii profesionale si societati de invatamant medical, precum si consilier al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, unde este, de asemenea, membru al Grupului de Coordonare al Initiativei Europene pentru Informatii despre Sanatate din 2017 si a fost numit ca membru al Grupului de Experti ai Comisiei Europene privind modalitatile eficiente de Investitie in Sanatate in 2019. Totdata, este membru de baza al Societatii Europene pentru Asistenta Primara in Gastroenterologie (ESPCG).”, a declarat Dr. Mihaela Udrescu, Coordonator Grup GastRO – SNMF.

Liver Management Problems in Primary Care este un curs international organizat de Societatea Europeana pentru Asistenta Primara in Gastroenterologie (ESPCG) in colaborare cu SNMF, SRGH si EASL si este gratuit, cu puncte EACCM (fiind acreditat la nivel european), cu prezenta fizica (locurile sunt limitate). Cursul se desfasoara in perioada 24- 25 mai 2024, la Sinaia, la Hotel International.

Nu ezitati sa va inscrieti ACUM pe urmatorul link, locurile sunt limitate: https://www.espcg.eu/

Conferinta Nationala “Ziua Medicului de Familie 2024” (CNZMF 2024) de la Sinaia este un eveniment de traditie organizat de Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si se desfasoara in format hibrid, in perioada 23 – 26 mai 2024.

Incrieti-va la conferinta AICI.

Etichete: prof dr christos lionis, curs international hepatologie, liver management problems in primary care, conferinta SNMF 2024, grupul gastro, dr mihaela udrescu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: