Colegiul Medicilor s-a autosesizat in cazul medicului care ar fi mers la serviciu cu o stare febrila

08/09/2020

Colegiul Medicilor s-a autosesizat in cazul medicului care ar fi mers la serviciu cu o stare febrila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/colegiul-medicilor-s-a-autosesizat-in-cazul-medicului-care-ar-fi-mers-la-serviciu-cu-o-stare-febrila/

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucuresti anunta ca s-a autosezinat in cazul medicului ce ar fi mers la serviciu cu o stare febrila, fara sa realizeze corect triajul epidemiologic.

“Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti s-a autosesizat, ca urmare a informatiilor aparute in spatiul public si a comunicatului Spitalului Clinic de Urgenta „Sf. Ioan” din Bucuresti, care face referire la cazul unui medic ce ar fi mers la serviciu avand o stare febrila, fara sa realizeze corect triajul epidemiologic”, anunta CMMB intr-o informare de presa.

Potrivit sursei citate, investigatia Comisiei de Jurisdictie va analiza punctele de vedere ale medicului si conducerii spitalului, precum si toate documentele medicale, ale anchetei epidemiologice si ale anchetei disciplinare de la nivelul institutiei.

Reamintim ca sefa Sectiei Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) de la Maternitatea ‘Bucur’ a fost confirmata pozitiva la infectia cu noul coronavirus.

“In cursul zilei de vineri, 4 septembrie, d-na doctor Rodica Ologu, sef de sectie ATI Maternitatea ‘Bucur’, s-a prezentat la serviciu, fiind de garda, desi prezenta simptome sugestive pentru infectia cu COVID-19. Cu buna stiinta, doctorita Ologu a evitat completarea rubricii de temperatura din cadrul chestionarului de triaj, desi prezenta febra”, a precizat conducerea Spitalului Clinic de Urgenta ‘Sfantul Ioan’ din Bucuresti.

Etichete: colegiul medicilor bucuresti, sefa ati maternitatea bucur, medic infectat coronavirus, ancheta colegiul medicilor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate