CMR: Este timpul faptelor, nu al vorbelor in legatura cu raportul ce exista intre decidenti si medicii de familie

19/05/2021

CMR: Este timpul faptelor, nu al vorbelor in legatura cu raportul ce exista intre decidenti si medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cmr-este-timpul-faptelor-nu-al-vorbelor-in-legatura-cu-raportul-ce-exista-intre-decidenti-si-medicii-de-familie/

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) precizeza ca a primit multiple mesaje din partea medicilor de familie ca, in prezent, acestia au diverse bariere in exercitarea profesiei, unele probleme fiind reprezentate de:
– birocratizarea excesiva a medicinei de familie
– presiunea financiara din cauza lipsei de actualizare a tarifelor practicate de CNAS
– functionarea defectuoasa in anumite perioade a Sistemului Informatic Unic Integrat

Conducerea Colegiului Medicilor din Romania transmite ca stie, a luat act de problemele medicinei de familie si a inceput o serie de consultari si demersuri cu reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru a identifica solutii pentru imbunatatirea activitatii in cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Problemele cu care se confrunta medicina familiei – de la desertificare in aceasta specialitate, in unele zone, pana la birocratia excesiva – au fost semnalate in repetate randuri. Trebuie subliniat, insa, din nou, cu tarie, ca o criza in medicina de familie inseamna o criza in intreg sistemul medical romanesc, o criza extrem de greu, daca nu imposibil, de depasit.”, precizeaza CMR intr-un comunicat de presa.

“Este timpul faptelor, nu al vorbelor in legatura cu raportul ce exista intre decidenti si medicii de familie. Suntem alaturi de medicii de familie si ii asigur pe toti medicii de familie ca suntem, in acelasi timp, si o voce activa a acestora mai ales in ultima perioada in raport cu CNAS. Stiu si cu totii intelegem ca asa nu se mai poate.
Sloganul Zilei Mondiale a Medicilor de Familie de anul acesta este Construind viitorul alaturi de medicii de familie, iar mesajul CMR pentru medicii de familie si pentru decidenti cu aceasta ocazie este: Pentru viitor in sistemul de sanatate romanesc, nu uitati de medicina de familie!”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, presedintele CMR.

Ziua Mondiala a Medicului de Familie a fost declarata pentru prima data, in 2010, de WONCA, organizatia mondiala reprezentativa pentru medicii de familie si medicii generalisti. Obiectivul acestei zile este sa evidentieze rolul si contributia medicilor de familie si a echipelor de ingrijire primara.

Etichete: ziua internationala a medicului de familie, problemele medicilor de familie, cmr

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: