Ziua internationala a medicului de familie – Construirea viitorului impreuna cu medicii de familie

19/05/2021
Ziua internationala a medicului de familie – Construirea viitorului impreuna cu medicii de familie

Ziua internationala a medicului de familie – Construirea viitorului impreuna cu medicii de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ziua-internationala-a-medicului-de-familie-construirea-viitorului-impreuna-cu-medicii-de-familie/

Ziua internationala a medicului de familie, marcata anual la data de 19 mai – a fost declarata pentru prima data de WONCA in 2010 si a devenit o zi in care se evidentiaza rolul si contributia medicilor de familie si a echipelor de ingrijire primara in sistemele de sanatate din intreaga lume.

Aceasta sarbatoare este ocazia perfecta de a recunoaste rolul central al medicilor de familie in furnizarea serviciilor de asistenta medicala primara, cuprinzatoare si continua pentru toti pacientii. Este, de asemenea, o sansa de a sarbatori progresele inregistrate in medicina de familie si contributiile speciale ale echipelor de asistenta primara la nivel global, potrivit unui comunicat al organziatiei WONCA Global Family Doctor transmis cu aceasta ocazie.

Construirea viitorului impreuna cu medicii de familie

Tema din acest an acestei zile, aliniata cu Anul lucratorilor din domeniul sanatatii si asistentei medicale 2021 declarat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), se bazeaza pe patru piloni fundamentali cu elemente cheie pentru a avansa si a depasi provocarile catre un viitor mai bun:

  • Construirea viitorului impreuna cu medicii de familie si echipele de asistenta medicala primara – “ Dorim sa subliniem ca munca medicilor de familie impreuna cu echipe multidisciplinare de profesionisti din domeniul sanatatii si ingrijirii este esentiala pentru consolidarea sistemelor de sanatate si pentru a oferi tuturor ingrijiri de inalta calitate si la preturi accesibile.”, scrie in comunicatul Wonca.
  • Construirea viitorului impreuna cu medicii de familie si pacientii – Medicii de familie adopta o abordare centrata pe oameni, ofera sprijin continuu pacientilor si comunitatilor si asigura continuitatea ingrijirii pe tot parcursul vietii. Pacientii sunt in centrul acestei sarbatorii de anul acesta.
  • Construirea viitorului cu medicii de familie si noile tehnologii medicale – Pe fondul pandemiei COVID-19, noile tehnologii au aparut ca instrumente fundamentale pentru ca profesionistii din domeniul sanatatii sa isi continue misiunea.
  • Construind viitorul impreuna cu medicii de familie si cu TINE! – “Care sunt elementele de baza pe care TU le consideri cheie pentru viitor? Implicati-va, impartasiti-va activitatile si eforturile si contribuiti la construirea viitorului cu medicii de familie!”, mai transmite WONCA in aceasta zi.

Cu ocazia Zilei Internationale a Medicului de Familie de anul acesta, SNMF lanseaza campania “NOI, MEDICII DE FAMILIE, SUNTEM AICI!”. In cadrul campaniei, medicii de familie au la dispozitie o rama Frame Studio Facebook, pentru personalizarea pozei de profil.

Etichete: ziua internationala a medicului de familie, wonca

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: