Ciurchea : Pacientii trebuie convinsi ca un generic nu este un medicament prost

15/09/2015

Ciurchea : Pacientii trebuie convinsi ca un generic nu este un medicament prost

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ciurchea-pacientii-trebuie-convinsi-ca-un-generic-nu-este-un-medicament-prost/

medicamentePacientii trebuie convinsi sa foloseasca medicamentele generice pentru ca acestea au acelasi efect terapeutic ca si medicamentele inovative, afirma Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

“Este necesara educatia tuturor celor din sistem. Pana nu vom fi convinsi ca genericele au acelasi efect ca si originalul, lucrurile nu se vor schimba. Substanta activa este aceeasi. Pacientii trebuie convinsi ca un generic nu este un medicament prost. Sunt foarte multi, si pacienti si prescriptori, care spun ca doar originalul este cel care vindeca. (…) Am facut totusi progrese daca ne uitam de unde am plecat”, a declarat Vasile Ciurchea, citat de Agerpres.

De asemenea, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, Marius Savu afirma ca este nevoie ca medicul sa fie “corect” si sa nu mai insiste pe un brand de medicament atunci cand exista alternativa terapeutica acoperita de generice.

“In momentul de fata, pe parte de monitorizare, agentia isi face datoria. Medicul este nevoie sa fie corect, sa nu mai insiste pe un brand cand stie ca exista alternative generice. Daca unui pacient medicul ii spune ca numai acel medicament, care costa de cinci ori mai mult decat genericul, pacientul va vrea acel medicament. Medicul trebuie sa fie constient si poate ar trebui stimulat de Casa ca medicamentul generic sa fie prescris”, a declarat Savu, citat tot de Agerpres.

Citeste si “Trebuie sa nu uitam ca nivelul de vaccinare din Romania este din ce in ce mai scazut”

Citeste si Pion nou pe piata pharma: brokerul de medicamente

Citeste si Vesti bune pentru bolnavii de hepatita C din Romania. Terapia fara interferon va fi disponibila in scurt timp

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: